Pelikaan voor Wim van de Donk

Heeze-Leende – Dit werd voor het eerst de Pelikaan uitgereikt. Vorig jaar nam het college van burgemeester en wethouders het besluit een waardering in te stellen voor personen die een bijzondere betekening hebben (gehad) voor de gemeente Heeze-Leende.

De Pelikaan

Op 28 september heeft het college besloten de waardering toe te kennen aan de heer W.B.H.J. van de Donk, voormalig Commissaris van de Koning in de provincie Noord Brabant. De toekenning geschiedt vanwege zijn grote betrokkenheid bij de cultuurhistorie van de Brabantsedag en het uitdragen hiervan. Daarnaast vanwege zijn grote betrokkenheid bij onze gemeente, waarbij de gedachten uitgaan naar de brand op de Strabrechtse heide in 2010 en de daaropvolgende extra preventieve aandacht vanuit de provincie voor natuurbranden.

Mythologisch symbool voor opoffering

De pelikaan staat in de mythologie symbool voor zelfopoffering en jezelf inzetten voor het belang van een ander. De vogel verwondde zichzelf door zich met de snavel in de borst te prikken zodat ze haar jongen kon voeden met haar bloed. De heer Van de Donk mocht als eerste een pelikaan van de gemeente Heeze-Leende in ontvangst nemen uit handen van burgemeester Paul Verhoeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img