8.3 C
De Bilt

Warmtewijzer maakt plannen duidelijk voor energietransitie op postcodeniveau

Eindhoven – Onlangs is de Warmtewijzer van Eindhoven gelanceerd. Met de Warmtewijzer kunnen inwoners door middel van hun postcode zien welke aardgasvrije warmteoplossingen er zijn in hun buurt. De Warmtewijzer is te vinden via deze link.

Speciale webpagina Warmtewijzer

“Om inwoners duidelijkheid te geven over hun eigen situatie is een speciale webpagina ingericht. Hier kun je je postcode invullen en dan zie je welke alternatieven er voor aardgas zijn voor jouw woning. Tenminste voor zover we die nu weten”, aldus wethouder Rik Thijs (Energie en Klimaat). “Ook kun je kijken welke maatregelen nu al slim zijn om te nemen, om je voor te bereiden op aardgasvrij wonen. Voor bijna iedereen geldt dat isoleren sowieso een maatregel is waar je geen spijt van krijgt.”

Alternatieve warmtebronnen

De Warmtewijzer is een vertaling van de Transitievisie Warmte. Dat is een beleidsstuk van de gemeente Eindhoven waarin de alternatieve warmtebronnen in de stad in kaart zijn gebracht. De alternatieven bepalen mede welke mogelijkheden er zijn om onze huizen en gebouwen op een andere manier dan met de traditionele cv-ketel te verwarmen. De Transitievisie Warmte is op 30 november vastgesteld door de gemeenteraad; een mooie mijlpaal waaraan veel inwoners en organisaties hebben bijgedragen. Iedere 5 jaar wordt het beleidsstuk herijkt.

Eindhovens energieloket

De Warmtewijzer maakt onderdeel uit van het nieuwe digitale energieloket van Eindhoven. Op het nieuwe energieloket van Eindhoven lezen inwoners alles over het verduurzamen van de woning, tips om energie te besparen, informatie over subsidies en financiële regelingen. Ook is er een team met energieadviseurs waar je per mail of telefoon je vraag kan stellen. Bekijk deze website voor meer informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio