21.9 C
De Bilt
woensdag, 18 mei 2022

Aardgasvrij maar niet kosteloos

Schiermonnikoog – Het College van B&W Schiermonnikoog heeft  op 1 juli 2018 een aanvraag ingediend bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken voor het project Proeftuin Aardgasvrije Wijken (PAW). Samen met woningcorporatie WoonFriesland wil de gemeente zich inzetten om heel Schiermonnikoog aardgasvrij te maken. Vanaf 1 oktober wordt bekend of het Rijk deze aanvraag honoreert.  

Aardgasvrij

De proeftuinen zijn bedoeld om te leren hoe een bestaande woonwijk succesvol aardgasvrij gemaakt kan worden. Dit doen gemeentes samen met bewoners, bedrijven, woningcorporaties en  netbeheerders.  Voor de gemeente Schiermonnikoog en het sociaal verhuurbedrijf  WoonFriesland is het belangrijk om de woon- en leefomgeving op het eiland optimaal te houden. Ook moeten de woonlasten betaalbaar blijven.  Ook particuliere huizenbezitters worden door de gemeente betrokken.

Geld toekennen?

Het Rijk stelt 85 miljoen euro beschikbaar voor de proeftuinen. Als het Rijk de aanvraag honoreert, krijgt de  ambitie van de gemeente en WoonFriesland een stevige steun in de rug. Maar ook als het Rijk  de aanvraag niet toekent, blijven wij  werken aan een duurzaam Schiermonnikoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio