8.3 C
De Bilt

De Achtsprong ontvangt vierde Groene Vlag!

Woensdag 9 december was het feest bij De Achtsprong. Ze kregen namelijk voor de vierde keer de Groene Vlag. Een hele mooie prestatie voor deze basisschool uit Achthuizen. Wethouder Tea Both-Verhoeven kwam langs om de vlag en het officiële certificaat uit te reiken aan de trotse leerlingen van het Eco-Team.

Afvallied van de Achtsprong

De leerlingen hadden een mooi lied over afval ingestudeerd, compleet met een rap en muziek. Daarna was het woord aan de wethouder. Zij was zeer te spreken over wat de school allemaal doet. Zo wordt afval zo veel mogelijk gescheiden, is er aandacht voor gezond eten, waterbesparing en vertelt het Eco-Team aan de andere groepen waarom het zo belangrijk is om goed voor het milieu en de natuur te zorgen. De vierde Groene Vlag is dan ook zeer verdiend voor De Achtsprong.

Opruimactie

Dit jaar stond een grote opruimactie gepland om samen met de inwoners het zwerfafval in het dorp op te ruimen. Die kon vanwege de corona-maatregelen helaas niet doorgaan en is verzet naar volgend voorjaar. Bij een schone, groene school hoort ook een schoon dorp.

Vergroenen schoolplein

Als extra beloning om het goede werk voort te zetten, kreeg de school van Coöperatie Deltawind een cheque ter waarde van € 500,-. Het Eco-Team wil het geld graag gaan gebruiken voor het vergroenen van het schoolplein. Dat kan wel wat groener met minder tegels en meer ruimte voor planten en dieren.

Eco-schools

De Achtsprong doet sinds 2010 mee aan Eco-Schools. Eco-Schools is een internationaal programma dat de school helpt om milieuzorg, natuureducatie en duurzaamheid in zowel het schoolbeleid, in het lesprogramma als in het gebouwbeheer structureel in te bedden. Op Goeree-Overflakkee doen zo’n negen scholen mee met Eco-Schools.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio