22.4 C
De Bilt

89-jarige mevrouw Boshoven-van Oostenbrugge ontvangt Koninklijke onderscheiding

Donderdag 10 november werd mevrouw Boshoven-van Oostenbrugge uit Dirksland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Locoburgemeester Daan Markwat verraste mevrouw Boshoven in gebouw Mauritshof in Dirksland, waar zij die middag met vriendinnen aanwezig was. 

Mantelzorg

Mevrouw Boshoven-van Oostenbrugge was mantelzorger van haar zoon en van haar man. Dag en nacht verzorgde zij 70 jaar lang haar gehandicapte zoon Piet, vanaf zijn geboorte tot zijn overlijden vorig jaar. Ook vanaf de tijd dat de gezondheid van haar echtgenoot minder werd, vervulde zij de rol van mantelzorger tot zijn overlijden in 2013. Naast de verzorging van zoon Piet, brachten de heer en mevrouw Boshoven hun vier andere kinderen groot.

10 november

Locoburgemeester Daan Markwat reikte de Koninklijke onderscheiding aan mevrouw Boshoven uit op 10 november, de landelijke ‘Dag van de Mantelzorg’. Voor deze toepasselijke gelegenheid, kwamen haar kinderen en kleinkinderen naar Mauritshof in Dirksland, waar zij aanwezig was met vriendinnen.

Uitzonderlijke inzet mevrouw Boshoven-van Oostenbrugge

Door de jarenlange intensieve zorg voor haar zoon, was de tijd buitenshuis beperkt voor mevrouw Boshoven. Toch zag zij een mogelijkheid om een periode haar aandeel te leveren binnen het bestuur van de plaatselijke Vrouwenbond. Daarnaast breide zij thuis, met veel creativiteit, tassen vol spullen die werden ingezameld voor goede doelen.

In zijn toespraak benadrukte locoburgemeester Markwat de uitzonderlijke inzet van mevrouw Boshoven: “Uw jarenlange toewijding is bijzonder en bewonderenswaardig”. De 89-jarige mevrouw Boshoven was verrast toen zij de Koninklijke onderscheiding kreeg opgespeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio