20.3 C
De Bilt

Verkeersveiligheidsdag 2018 in Dirksland voor bijna 300 leerlingen

Dirksland – Op vrijdag 21 september 2018 bezoeken ongeveer 290 leerlingen van basisscholen in Dirksland, Herkingen en Melissant de Verkeersveiligheidsdag Goeree-Overflakkee. Wethouder Berend Jan Bruggeman zal om 08.30 uur officieel het startsein geven. Rondom en op Sportcomplex ‘De Gooye’ in Dirksland vinden er verschillende activiteiten plaats waarbij leerlingen bewust worden gemaakt van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer. De nadruk ligt daarbij op ‘zelf ervaren’ en het eigen verkeersgedrag.

Activiteiten Verkeersveiligheidsdag

Nadat de fietsen van de leerlingen zijn gecontroleerd, oefenen de leerlingen hun fietsvaardigheden op een parcours. Voeren de leerlingen opdrachten uit rondom het thema ‘Alcohol en drugs in het verkeer’. Ook geeft het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid een demonstratie van de remweg van een auto. De verkeerskennis wordt getest tijdens een quiz en de leerlingen brengen een bezoek aan een vrachtwagen vanwege de dode hoek.

Veiligheidsprojecten voor diverse deelnemers

De Verkeersveiligheidsdag 2018 wordt georganiseerd in opdracht van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) op Goeree-Overflakkee.  De RPV voert jaarlijks verschillende verkeersveiligheidsprojecten uit voor alle leeftijden, zoals lesmodules in het voortgezet onderwijs, scootmobiel-cursussen en de Praktijkdagen Jonge Automobilisten. Hiermee streeft de RPV naar nul verkeersslachtoffers. Kijk voor meer informatie op www.maakeenpuntvannul.nl.

‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers’

De Verkeersveiligheidsdag 2018 vindt plaats in de themaweek ‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers’. Ook dit jaar besteedt het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Z-H) in de derde week van september extra aandacht aan verkeersveiligheid. Op allerlei plekken in de provincie wordt extra publiciteit gegeven aan lessen en activiteiten op het gebied van verkeersveiligheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio