13.5 C
De Bilt

Talentenfestival Lewenborg: feestelijke aftrap vol bijzondere talenten uit de wijk

Ogen en oren kwam je tekort op vrijdag 3 februari in Het Dok in Lewenborg. Werkelijk in iedere ruimte van het wijkcentrum in Groningen was iets te doen. Die middag konden buurtgenoten kennis maken met de vele talenten uit de wijk, tijdens het eerste Talentenfestival in Lewenborg.

Talentenfestival Lewenborg

Buurtgenoten waren van tevoren opgeroepen zich aan te melden met hun talent. Op basis daarvan was een programma gemaakt met 23 activiteiten waaraan in totaal 39 talenten meededen. Tijdens een bomvol programma door het hele gebouw werden de talenten getoond aan de vele buurtgenoten die op het Talenfestival af waren gekomen.

Er was dan ook voor iedereen wat wils: muziek- en dansoptredens van kinderen, een workshop kabbala-armbandjes maken, een educatieve sessie met een kaketoe, een breakdance-show, kickboksen en rolstoeldansen. Natuurlijk was er ook volop muziek en lekkere hapjes.

Opstapje naar meer

Het Talentenfestival is ontstaan uit het idee dat iedereen een talent heeft en het ook mooi en verbindend kan zijn om die aan elkaar te laten zien. Tijdens de middag waren ook medewerkers van Team Oost, Link050, Kansrijk Oost en het Parttime Ondernemen Traject van de gemeente Groningen aanwezig. Wie wil, kon met hen in gesprek gaan om te kijken of zijn of haar talent ook een opstapje naar werk kon zijn.

De organisatie van het Talentenfestival Lewenborg was in handen van BIJVrijdag, Het Dok, WIJ Groningen en gemeente Groningen. De bedoeling is om het festival later dit jaar ook in Beijum te organiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio