10.2 C
De Bilt

Toekomstbestendig ICT-onderwijs Noord-Groningen

Hoogezand – De Economic Board Groningen (EBG) heeft in het najaar van 2017 de gemeenten in Noord-Groningen gevraagd om gemeentelijke bijdrage voor het project ICT-onderwijs in Noord-Groningen. Het college onderschrijft de mogelijkheden en treedt in overleg met de schoolbesturen. 

Wethouder Erik Drenth van Onderwijs: “Met dit ICT-project in het onderwijs in Midden-Groningen kunnen we versneld stappen zetten om onze kinderen de juiste bagage voor de toekomst mee te geven. Het vergroot hun kansen aanzienlijk.” Het college van B&W neemt de kosten voor dit meerjarige project (148.000 euro verdeeld over 5 jaar) op in de Voorjaarsnota. De gemeenteraad zal nog een besluit nemen over de Voorjaarsnota.

Lesinhoud

Het lesprogramma omvat programmeren, mediawijsheid, internetveiligheid, robotica en meer. Hiemee krijgen de kinderen in Noord-Groningen een extra impuls mee, zodat zij ook in hun werkzame leven mee kunnen profiteren van de nieuwe ontwikkelingen die ook door EBG in gang worden gezet. Om jonge kinderen hierbij goed voor te bereiden en te laten aansluiten, is een investering in basis- en voortgezetonderwijs zeer wenselijk.

Het onderwijs moet over 3 jaar verplicht aandacht besteden aan ICT-onderwijs. Door hier nu al in te investeren wil de EBG het onderwijs en de kinderen een voorsprong geven in ICT-vaardigheden.

Ook besteedt het programma aandacht aan ondernemersvaardigheden. Concreet betekent dit dat er een medewerker die gespecialiseerd is in ICT-onderwijs op de scholen een lesprogramma komt uitvoeren van circa 8 lessen. Daarnaast is er aandacht voor de overdracht van deze lesvaardigheden aan de leerkrachten, zodat de leerkrachten dit zelf ook gaan oppakken en deze werkwijze ook binnen de school wordt geborgd.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio