19 C
De Bilt

Grote brand bij Boer Bas verwoest deel winkel; woonboerderij weten te redden

Krimpenerwaard – Boer Bas aan de Tiendweg is een begrip in de Krimpenerwaard en zelfs daarbuiten. De brandweer van Ouderkerk aan den IJssel meldt op haar Facebookpagina dat er vannacht om 2.43 uur alarm werd geslagen vanwege een brand in een bijgebouw van het winkeltje. Eenmaal aangekomen bleek het om een uitslaande brand te gaan die ook de woonboerderij bedreigde.

Opschalen

De brandweer van Ouderkerk heeft dan ook direct opgeschaald naar grote brand, waardoor zij assistentie kregen van de korpsen uit Krimpen aan den Lek, Krimpen aan den IJssel en Capelle Slotlaan. Hierdoor kon er een goed plan van aanpak uitgevoerd worden die in eerste instantie gericht was op het redden van de woonboerderij, die vlakbij het winkeltje van Boer Bas is gelegen. Sommige ramen van het woongedeelte waren door de hitte gesneuveld.

Brand bij Boer Bas na paar uur onder controle

Door de inzet en het gebruik van 2 O-bundels. Een O-bundel is een slang die in het voertuig al op een bepaalde wijze opgerold klaar ligt en direct onder druk gezet kan worden. De slag rolt zich dan als een O uit zonder in de knoop te komen. Hierdoor is snelle en directe inzet mogelijk. Door de inzet van 2 van deze bundels kon het woongedeelte bij Boer Bas gered worden en het vuur in het bijgebouw en winkeltje gedoofd worden.

Na het doven van het vuur moest de brandweer nog wel wat sloopwerkzaamheden uitvoeren om alle risico’s uit te sluiten. Bij het incident zijn geen mensen of dieren gewond geraakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio