Stickerboek Historische Kring Krimpen en Jumbo’s met groot succes afgerond

Krimpen aan den IJssel – Na weken van gonzende activiteit is op woensdag 3 november de Krimpense stickerboekactie ‘Historisch Krimpen aan den IJssel’ afgerond. Dat gebeurde met een ruilbeurs bij beide Jumbo-supermarkten waar honderden Krimpenaren op afkwamen om hun laatste stickers te ruilen en hun verzamelboek compleet te maken. De HKK en Jumbo’s spreken van een groot succes.

Verzamelen bij boodschappen

Vanaf 8 september tot en met 19 oktober kregen Jumbo-klanten bij elke 10 euro boodschappen een gratis setje met stickers over de historie van Krimpen aan den IJssel. Deze periode werd tussentijds wegens succes verlengd. Dat het stickers verzamelen niet alleen voor kinderacties interessant is, is wel gebleken. Op facebook werden de ontbrekende stickers enthousiast uitgeruild. In buurten en wijken gingen stickers heen-en-weer van huis-naar-huis.

Stickerboek

Ze konden in een schitterend stickerboek, full colour en voorzien van toelichtende teksten, worden geplakt. Het stickerboek is onderverdeeld in allerlei thema’s en vertelt een compleet verhaal over onder andere de Krimpense scheepsbouw, het verenigingsleven, vertier, burgemeesters, Algerabrug, watersnood, sport en muziek.
Het bleef in Krimpen niet alleen bij stickers verzamelen en opplakken. Dat is wel duidelijk geworden.

Ruilen en plakken

In appartementencomplexen werden middagen georganiseerd om de foto’s met elkaar te bespreken en zo (jeugd)herinneringen op te halen. Acties werden op touw gezet om volle stickerboeken te verkrijgen voor Krimpense zorgcentra of buren. Marco Oosterwijk, voorzitter van Historische Kring Krimpen aan den IJssel: “het is enorm bijzonder dat dit zo leeft en aanslaat. De winst zit ‘m niet alleen erin dat de historie van ons mooie Krimpen zo onder de aandacht komt, maar juist ook dat Krimpenaren elkaar weer eens op een andere manier onderling weten te vinden”.

Enorm enthousiasme

De Historische Kring Krimpen aan den IJssel bedankt iedereen die zich hiervoor heeft ingezet: het bestuur van de HKK, Adri Liedorp die enorm veel werk heeft verzet, maar zeker ook Arnold de Jongste van Jumbo de Korf en Ernst Dijkman van Jumbo de Olm. Oosterwijk: “zij hebben deze actie uiteindelijk mogelijk gemaakt en hebben zo enorm enthousiast meegedaan. Ook de medewerk(st)ers van de beide supermarkten bedanken we allemaal hartelijk: jullie hebben ze uiteindelijk duizenden keren uitgereikt!”.

Lid worden van Historische Kring Krimpen

De Historische Kring nodigt Krimpenaren uit om lid te worden van de HKK via www.historischekringkrimpen.nl voor slechts €15,- per jaar. Nieuwe leden krijgen het boek ‘Land verloren, Krimpen geboren’, dat in december 2021 uitkomt, gratis en ‘verdienen’ zo hun eerste jaarcontributie gelijk terug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img