9.2 C
De Bilt
maandag, 20 maart 2023

Asfalt zagen of niet in Simpelveld?

Waarom asfalt zagen voor glasvezel een laatste optie is? Vorig jaar is DELTA Netwerk gestart met de graafwerkzaamheden in Simpelveld voor het glasvezelnetwerk. In dit bericht geeft men meer duidelijkheid over wel of geen aanleg in een straat in verband met de aanwezigheid van asfalt.

Waarom de ene kant van de straat wel glasvezel en de andere (nog) niet

DELTA Netwerk: In totaal graven we in Simpelveld circa 50 kilometer. We zijn al goed op dreef! We hebben al 75% gegraven. Nu krijgen we wel eens de vraag van omwonenden: “Waarom is een kant van de straat wel al voorzien van het glasvezelnetwerk maar de andere kant van de straat nog niet?”

Asfalt zagen: geluidsoverlast bij smerig werk

“Dit heeft meestal te maken met asfalt in de straat. Dit is een complexe materie waar DELTA Netwerk, de aannemer en de gemeente intens samenwerken en duidelijke afspraken maken. Asfalt zagen is, net als beton zagen, een luidruchtig en ‘vies’ karwei. Als we dus niet persé door het asfalt hoeven omdat aan die kant van de weg bijvoorbeeld geen woningen aangesloten hoeven te worden, of we vinden een kleine omweg in het traject, dan zullen we geen asfalt zagen”, zo laat DELTA Netwerk weten.

Preventie van de overlast

Uiteraard zorgen zij ervoor dat de bewoners in de toekomst nog aangesloten kunnen worden als daar te zijner tijd behoefte aan is. Asfalt zagen is dus zeer specifiek en arbeidsintensief werk en dat probeert de aannemer zoveel mogelijk te vermijden om overlast voor de bewoners te voorkomen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio