15 C
De Bilt

Eerste wijnmarathon van Nederland in wijndorp Wahlwiller

Wahlwiller – In het Zuid-Limburgse wijndorpje Wahlwiller wordt in het eerste weekend van oktober de allereerste wijnmarathon van Nederland georganiseerd. Met 1.400 deelnemers verdeeld over de dagen en afstanden stevenen we af op een groot succes.

Wittemer Wijngaard

Start en de finish van de Heilbron Limburg Wijnmarathon zullen gesitueerd zijn in de Wittemer Wijngaard, die jaarlijks ook het decor vormde voor het traditionele Wahlwiller Wijnfeest. Het loopevenement is bedoeld voor promotie van Zuid-Limburg als wijnregio, maar ook als hardloopregio. Bovendien worden er gelden opgehaald voor het onderzoek naar kinderkanker.

Ontstaan

Roger van der Linden (Stichting For a Kid’s Smile) zet zich sinds 2017 in als marathonloper voor Run for Kika Marathon en organiseerde reeds vele evenementen voor het goede doel. Als sololoper voor Kika behoort Roger van der Linden tot de marathonlopers die de meeste gelden hebben binnengehaald voor deze organisatie. De teller van team #forakidssmile staat op dit moment op net iets meer dan € 150.000,-.

REAL Running dinner

In Vijlen organiseerde Van der Linden al 3 keer The REAL Running Dinner en dat vormde de opmaat naar de Heilbron Limburg Wijnmarathon. Voor de realisatie van zijn plan zocht hij contact met Raymond Beeren (Bearsports) en Patrick Franken (Valdivini). Het idee van Roger werd enthousiast ontvangen, waarna de plannen werden uitgewerkt. Vorig jaar lanceerden wij de marathon middels een promoloop die zijn uitwerking niet mistte: massale aandacht van de media en alle startnummers voor het, toen nog ééndaagse, evenement binnen 10 dagen verkocht!

Opzet Heilbron Limburg Wijnmarathon

Deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden: een hele marathon (42 km), halve marathon (21 km) of een 10 kilometer. De hele marathon staat alleen geprogrammeerd voor de zondag. Het parcours loopt grotendeels over onverharde paden en onderweg hebben de lopers de mogelijkheid de Limburgse wijn te proeven in het gebied waar de druiven groeien. Bij de stops is er ook muziek om de gezellige sfeer van deze loop te waarborgen. Meedoen is belangrijker dan winnen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio