14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Franssen Franken Ronde Heerlen op vrijdag 28 juli

Vrijdag 28 juli, de eerste vrijdag na de Tour de France, is het weer feest in Heerlen centrum met de Franssen Franken Ronde. Diverse elite wielrenners in hun kleurrijke teamshirts strijden dan om de winst en aansluitend is het heerlijk ontspannen op het Pancratiusplein en de Bongerd.

Bijna klaar

Organisator Chris Tiekstra geeft aan dat de organisatie er klaar voor is.
“De bestuursleden van de Stichting Cyclocross Heerlen organiseren dit feestje al voor de 32ste keer. En we blijven het leuk vinden. De voorbereidingen zijn zo goed als af, nu gaat het nog om de puntjes op de i”.

“Vervolgens zijn we de komende weken druk bezig met het vastleggen van de renners. Een spannend verhaal, want wij hebben natuurlijk geen onbeperkt budget. Het is een kwestie van bieden, hopen dat de renner beschikbaar is en dat zijn ploeg toestemming geeft. Als alles goed uitkomt wordt het contract getekend. En vervolgens gaan we op zoek naar de volgende. Natuurlijk willen wij enkele grote namen, maar je moet ook wachten op het verloop van de Tour. Wie doen het uitzonderlijk goed en wie voldoet niet aan de verwachtingen”, aldus Chris Tiekstra.

Paracycling tijdens Franssen Franken Ronde

Uiteraard staat ook paracycling weer op het programma tijdens de Franssen Franken Ronde. Met als onbetwist boegbeeld Mitch Valize. Chris Tiekstra over het doel achter deze wedstrijd;

“Mitch doet het geweldig en omdat hij in Heerlen woont zet hij onze stad echt op de kaart. Zijn medailles tijdens de Olympische Spelen 2022 en zijn vele Nederlandse en internationale titels maken Mitch tot een succesvol topsporter. Mede op zijn verzoek hebben wij paracycling destijds in het programma opgenomen.”

“Dit onderdeel van de Franssen Franken Ronde is door de KNWU aangewezen als NHC-wedstrijd. Dat staat voor Nationale Handbike Competitie, een serie wedstrijden waarbij de deelnemers punten kunnen behalen voor het eindklassement.”

Paracycling
Paracycling – Foto: Franssen Franken Ronde

Dankbaar

De organisatie is blij met de ondersteuning van de Gemeente Heerlen, de partners en de sponsoren. Samen dragen zij voldoende bij om dit evenement te kunnen organiseren en om de Franssen Franken Ronde Heerlen zonder entree mogelijk te maken. Het publiek kan daardoor gratis genieten van de toppers uit de Tour de France en een gezellig dagje uit.

Heerlen ademt wielrennen

De eerste vrijdagavond na de Tour de France. Hartje zomer. In de stad is het afgeladen vol met mensen uit de hele regio. Onder het genot van een glaasje wijn, een biertje of een cola is het genieten van de live muziek op het Pancratiusplein en de Bongerd of ergens anders langs het parcours. En terwijl de zon langzaam ondergaat, koerst de nationale én internationale top van de wielerwereld over het parcours.

De vrijdag start traditiegetrouw om 15.00 uur met de WielerPlaza op het plein voor de schouwburg, op de Bongerd en op het Pancratiusplein. Hier worden producten gesampeld, zijn lekkere hapjes en drankjes te koop.

De toegang van de Franssen Franken Ronde Heerlen is gratis.

Programma

15.00 uur            WielerPlaza Van Grunsvenplein
17.30 uur            Parcours verkennen Paracycling
18.00 uur            Start Paracycling
19.30 uur            Start tijdrit heren
20.00 uur            Reclamekaravaan
20.30 uur            Start heren
22.00 uur            Finish heren / Start feest op horecapleinen

Kijk voor meer informatie op www.FranssenFrankenRondeHeerlen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio