21.1 C
De Bilt

Ganzeweide in Heerlen wordt groener en veiliger

In de 30-kilometerzone van de Ganzeweide in Heerlen wordt structureel te hard gereden. Samen met de onoverzichtelijkheid op bepaalde plekken leidt dat geregeld tot onveilige situaties. In het gebied zijn winkels gevestigd, wordt geparkeerd en maken veel mensen gebruik van de weg. De werkzaamheden van de herinrichting zijn deze week van start gegaan. Met deze herinrichting wordt het in de toekomst een stuk veiliger voor voetgangers, fietsers, bewoners, ondernemers en bezoekers.

Ganzeweide

Wethouder Marco Peters van mobiliteit: “Het verbeteren van verkeersveiligheid is topprioriteit. Daarom dat we ook meters maken met het aanpakken van gevaarlijke verkeerssituaties. Ik ben daarom ook erg blij dat we deze week begonnen zijn met de aanpak van de Ganzeweide. Naast een herinrichting die de veiligheid ten goede komt, combineren we het meteen met verdere vergroening van het gebied. Zo werken we aan de leefbaarheid in de buurt.”

Langzamer rijden

De situatie van de Ganzeweide wordt op verschillende onderdelen aangepakt door de gemeente Heerlen, met als voornaamste doel om het verkeer langzamer te laten rijden. Zo komen er wegversmallingen, kruisingen waar verkeer van rechts voorrang heeft, duidelijker aangegeven parkeerplaatsen en overzichtelijke en goed herkenbare oversteekplaatsen voor voetgangers. Ook wordt de omgeving een stuk groener met de aanleg van bomen, bloemen en planten.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn afgelopen week gestart en als alles naar verwachting verloopt, is het werk klaar in september. In de bouwvakvakantie is er een tijdelijke stop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio