16.7 C
De Bilt

Herstelplan Valkenburg aan de Geul eensgezind door gemeenteraad gesteund

De gemeente Valkenburg aan de Geul gaat voortvarend aan de slag met de wederopbouw na de watersnoodramp in juli. De plannen hiervoor kunnen rekenen op eensgezind breed draagvlak bij de gemeenteraad.

Nafase programma Valkenburg

Het doel van het nafaseprogramma in Valkenburg aan de Geul, is het voorkomen van meer of nieuw leed bij getroffenen en het voorkomen van nieuwe crises. Bij de wederopbouw wordt uitdrukkelijk gekeken om niet alleen te herstellen, maar vooral kansen te benutten voor verbeteringen. Burgemeester Daan Prevoo is blij dat de gemeenteraad heeft ingestemd om hiermee zo snel mogelijk aan de slag te gaan.

Snel beginnen schade te herstellen

“In het belang van onze inwoners heeft de raad aangegeven dat we snel moeten beginnen om de schade na de ramp te herstellen. Daar zijn we natuurlijk direct na de ramp al mee begonnen, maar we kunnen nu door. Het doel is om betere, mooiere en klimaatbestendige maatregelen te treffen. ‘Build back better’ is ons motto!” De verwachting is dat de uitvoering van het nafaseprogramma meer dan twee jaar zal gaan duren.

Nog verder uitwerken

Het nafaseprogramma wordt op dit moment nog nader uitgewerkt en aangescherpt. Begin november wordt dit ter besluitvorming voorgelegd aan de raad. Om er voor te zorgen dat de lopende (herstel)werkzaamheden in de tussentijd kunnen doorgaan, heeft de raad al ingestemd om middelen en capaciteit vrij te maken als dat noodzakelijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio