2 C
De Bilt

IRONMAN Maastricht brengt spektakel terug in stad

Na drie jaar van afwezigheid, keerde afgelopen weekend IRONMAN Maastricht – Limburg terug naar de Limburgse hoofdstad. Tijdens IRONMAN 70.3 op zaterdag en de lange afstandstriathlon IRONMAN op zondag, werden unieke prestaties neergezet. Onder prachtige weersomstandigheden, stonden dit weekend meer dan 3000 atleten aan de start.

Triathlon

De triathlonsport gaf Maastricht kleur dit weekend, evenals het grote aantal supporters. Familie, vrienden en andere sportliefhebbers maakten er een feestje van langs het parcours. Met rijen dik stonden zij langs het loopparcours. Dit maakte het een Alpe d’HuZes- achtig tafereel. Het overvolle podium voor bezoekers bij de finish maakte het geheel helemaal af.

Overview
Overview – Foto: IRONMAN Maastricht-Limburg

1.200 deelnemers aan IRONMAN Maastricht

Op zondag stond de hele dag in het teken van de volledige triathlon afstand van IRONMAN Maastricht – Limburg. Het was een spannende race met 1200 deelnemers, waar de Nederlander Jardy van den Heuvel met overmacht won met een tijd van 8:54:38. Terwijl de Nederlandse Giel Meesen er met een strakke fietstijd van 4:41:20 nog enige druk op legde tijdens het fietsen, pakte van der Heuvel de koppositie tijdens het lopen met een zeer sterke marathon.

Gevolgd door de Poolse Michal Migala (+3:11) en de Nederlandse Olaf van den Bergh (+5:42). Een knappe prestatie van Jardy van den Heuvel, die in 2019 zijn triathloncarrière nog een op een lager pitje zette vanwege een burn-out.

Sfeerbeeld
Sfeerbeeld – Foto: IRONMAN Maastricht-Limburg

Bij dames was de strijd spannend tot het einde

Bij de dames werden de medailles pas op het einde van de wedstrijd verdeeld. Waar het aanvankelijk leek dat de Duitse Laura Naumann als eerste finishte, werd zij uiteindelijk (virtueel) ingehaald door de Duitse Marit Bergmann, die later startte in de ochtend. Naumann kwam van de fiets met maar liefst 20:29 minuut voorsprong op de Nederlandse Dieuwertje Bax en met ruim 22 minuten op Bergmann. Een zeer sterk looponderdeel van Bergmann maakte gister het verschil en zorgde ervoor dat Bergmann alsnog het hoogste podium kon pakken.

Binnenkomst
Binnenkomst – Foto: IRONMAN Maastricht-Limburg

2.000 atleten voor IRONMAN 70.3

Op zaterdag stonden maar liefst 2000 atleten aan de start van IRONMAN 70.3. Bij de dames was het een volledig Nederlands podium. Kú Cycle atlete Marlene de Boer finishte met grote overmacht met een tijd van 4:26:17, gevolgd door Ilona Eversdijk (4:36:31) en Sophie van der Most (4:38:14). Aanvankelijk haalde van der Most Eversdijk nog in tijdens het looponderdeel, maar Eversdijk liet het er niet bij zitten en pakte alsnog de tweede plaats.

Internationaal podium

Bij de mannen was het een zeer internationaal podium op zaterdag. De Belg Lukas Bosmans ging in de achtervolging na het zwemonderdeel (+3:32). Na een sterk fietsonderdeel, pakte Bosmans uiteindelijk de koppositie over op het looponderdeel, waar hij uiteindelijk een voorsprong had op de nummer 2 -de Belg Tom Defoort – van dik 4 minuten. Bosmans eindigde met een tijd van 4:00:28, gevolgd door Defoort (4:04:52) en de Duitser Jannick Stoll (4:07:39)

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio