9.4 C
De Bilt

Meedenkgroep jongerenontmoetingsplek start op 8 februari om 19.00 uur in Simpelveld

Afgelopen maand heeft de gemeente Simpelveld aan jongeren en hun ouders/verzorgers gevraagd of er behoefte is aan een jongerenontmoetingsplek. Tijdens de meedenksessie op 8 februari aanstaande, met ouders/verzorgers en jeugdigen worden de opgehaalde ideeën uitgewerkt. Er zijn 5 jongeren en 6 volwassenen die n.a.v. de enquête aangeven graag mee te willen denken.

Andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij: Eline Willems (e.willems@simpelveld.nl) of Melissa Welman (m.welman@simpelveld.nl).

Uitkomsten enquête

We hebben aan jongeren én hun ouders gevraagd of er behoefte is aan een ontmoetingsplek. Het merendeel van jongeren en hun ouders geeft aan dat er zeker behoefte is aan zo’n ontmoetingsplek.

We hebben 81 reacties ontvangen van ouders/verzorgers en 62 van jeugdigen. De leeftijd van de jeugdigen die de vragen beantwoord heeft of waarvoor de ouders deze beantwoord hebben ligt tussen de 9 en 22 jaar. Het zwaartepunt ligt bij 13 tot 19-jarigen.

Hoe ziet de ontmoetingsplek eruit

Beide groepen respondenten hebben ook kunnen aangeven welke criteria zij het belangrijkst vinden voor een ontmoetingsplek. Opvallend liggen die criteria bij de groep ouders en de jeugdigen niet ver uiteen. De belangrijkste gezamenlijke punten zijn voor hen: gratis toegang, binnen gelegenheid, mogelijkheid tot sport en zitgelegenheid.

Locatie

Het merendeel van de jeugdige respondenten geeft aan dat zij graag een locatie in de kern Bocholtz willen. Meermaals wordt de voorkeur uitgesproken om de ontmoetingsplek nabij de kern en voorzieningen te realiseren om de jeugd zo binnen de gemeenschap te behouden.

spot_img

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio