13.3 C
De Bilt

Nieuw initiatief Buurttafels Simpelveld: versterken van samenwerking is de sleutel tot succes

Sinds juli dit jaar organiseert de gemeente Simpelveld in samenwerking met Impuls de Buurttafel. Zij organiseren Buurttafels rondom verschillende thema’s om te zorgen dat verschillende zorgverleners elkaar sneller en makkelijker weten te vinden. Hiermee willen ze de samenwerking tussen zorgverleners versterken.

Een eerste Buurttafel was op 5 juli rondom het thema: Informele (vrijwillige) zorgpartners. Met 25 deelnemers van verschillende lokale organisaties zoals Ouderenzorg, Zij-actief, De Zonnebloem en KBO was de eerste Buurttafel een groot succes.

Buurttafels

Wie, wat, waar? En hoe kunnen we elkaar versterken?  Deze vragen stonden tijdens deze eerste Buurttafel centraal. Tezamen met de informatie over het aanbod van Impuls en steunpunt Mantelzorg Parkstad, werden er mooie verbindingen gemaakt in het zorgaanbod voor onze inwoners.

Wethouder Andrea Ernes is enthousiast: “Deze bijeenkomst was voor herhaling vatbaar, dat gaan we dan ook doen! 3 á 4 keer per jaar willen we deze Buurttafels organiseren. Er volgt snel een uitnodiging met een nieuwe datum voor de Buurttafel van september/oktober die zich zal richten op het thema mobiliteit.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio