10 C
De Bilt

Oekraïne weer licht geven met schenking generatoren

Oekraïne kan rekenen op de Rotary Gulpen-Heuvelland en Rotary Maastricht-Oost. De beide clubs doen een schenking die de nood aan elektriciteit moet verzachten. Door de aanhoudende aanvallen van Rusland op de kritieke civiele infrastructuur, is meer dan de helft van het elektriciteitsnetwerk van Oekraïne beschadigd of vernietigd, waardoor miljoenen inwoners zonder elektriciteit zitten. Midden in de winter betekent dit voor de Oekraïense bevolking een ramp óp een ramp.

Generatoren voor Oekraïne

Rotaryclub Gulpen-Heuvelland springt bij met tien nieuwe generatoren, ook de Rotaryclub Maastricht-Oost laat zich niet onbetuigd en levert vijf generatoren. Generatoren produceren zelfstandig elektriciteit en lenigen zo de nood van de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.In 2022 hebben de Rotary clubs diverse acties georganiseerd om zo geld in te zamelen, geoormerkt voor Oekraïne. Het personeel van Volta Limburg heeft voor een extra donatie gezorgd.

Overhandiging

De Rotaryclubs werken samen met de stichting SMHO uit Meerssen en met de OVSE-waarnemers in Oekraïne Henk en Lida Donners uit Nuth. Door de stichting SMHO worden de generatoren ter plaatse overgedragen in de regio Zaporischa, alsook in de stad/regio Kiev.

Rotary Gulpen-Heuvelland en Rotaryclub Maastricht-Oost

Rotary Gulpen-Heuvelland en Rotaryclub Maastricht-Oost zijn serviceclubs in de regio. De leden van de club zetten zich in om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen te verbeteren. Samen met andere clubs realiseren de leden projecten om de uitdagingen van deze tijd aan de pakken. Rotary is een internationale organisatie. In bijna alle landen ter wereld zijn er Rotary clubs.

In 2023 bestaat Rotary Nederland 100 jaar, op zaterdag 28 januari a.s. start de viering met een speciaal programma in Amsterdam. ‘Lid zijn van Rotary verrijkt je leven: we helpen actief mee om het verschil te maken en we sluiten vriendschappen voor het leven’ aldus beide voorzitters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio