23.7 C
De Bilt

Sjilvendse Sofa onthuld in Schinveld

Op 13 juni is door wethouder Levin de Koster van gemeente Beekdaelen ter hoogte van A ge Water 18 in Schinveld de Sjilvendse Sofa onthuld. De zitbank, ingelegd met duizenden mozaïeksteentjes, is het eindresultaat van een project tegen eenzaamheid dat leidt tot een fraaie ontmoetingsplek langs de Beekdaelenfietsroute. 

“Deze bank is bij uitstek een succes en Positieve Gezondheid in optima forma. Ik gun de inwoners van Sjilvend veel mooie ontmoetingen op én rondom de sofa”, aldus de wethouder.

Project Sjilvendse Sofa

Moon Hendrix van de gemeente Beekdaelen begeleidde het project vanaf het eerste moment en kijkt met veel plezier terug op hoe een groep van twintig vrijwilligers bijna een jaar lang aan de totstandkoming van de sofa, met meerdere afbeeldingen die kenmerkend voor Schinveld zijn, heeft gewerkt.

Onthulling met achterkant sofa Schinveld
Onthulling met achterkant sofa Schinveld – Foto: Francoise Petersen

“Zowel het ontwerp van de zitbank als het aanbrengen van de mozaïeksteentjes heeft steeds in overleg en door samenwerking plaatsgevonden. De groep mag dan ook enorm trots zijn op het feit dat deze bank nu middenin de kern schittert!”

De onthulling, bijgewoond door de vrijwilligers en dorpsgenoten die meteen plaatsnamen op de Sjilvendse Sofa, werd opgeluisterd door Muziekcollectief 23. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio