14.7 C
De Bilt

Stille tocht voor Gino in Kerkrade

Op woensdagavond 8 juni 2022 vindt om 19.30 uur in Kerkrade de stille tocht voor Gino van der Straeten plaats. Op initiatief van Gwenda Lankreijer – die namens de familie van Gino als woordvoerster optreedt – is iedereen die Gino een warm hart toedraagt van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze tocht. De route van de stille tocht is vanaf het Eurode Business Center tot aan de speelplek aan de Hertogenlaan, waar Gino voor het laatst is gezien.   

Op de Roderlandbaan en Ailbertuslaan vormen 200 stoere en mooie auto’s en motoren een erehaag. Gino was gek op dit soort voertuigen. De combinatie van de erehaag met mooie auto’s en motoren, de tocht door de wijk Rolduckerveld en de gekozen eindplek zorgt voor een respectvol en waardig eerbetoon voor Gino, zijn familie en vrienden.

Gino

Sinds woensdagavond leefde de familie in een rauwe werkelijkheid, hun Gino kwam niet thuis. Direct hebben zij gezocht in de hoop hem spoedig te vinden. Al snel werd opgeschaald met de politie en werd er in de gemeente Kerkrade en op andere plekken intensief gezocht. Daar hebben familieleden zelf en heel veel vrijwilligers aan meegewerkt. De hoop heeft eenieder op dat moment kracht gegeven. Die kracht is sinds zaterdag weg. Gino komt niet meer thuis, zal nooit meer voetballen of de liefde van zijn familie voelen. Een harde klap voor iedereen. Het is een gebeurtenis die de hele gemeenschap diep raakt. De stille tocht sluit aan bij dit gevoel en geeft gehoor aan de wens van de familie van Gino.

Route stille tocht

Het verzamel- en vertrekpunt van de stille tocht is ter hoogte van de rotonde bij het Eurode Business Center, Eurode-Park 1. De route verloopt via de Roderlandbaan en Ailbertuslaan en eindigt bij de speelplek aan de Hertogenlaan.

Verzamelen en vertrektijdstip

De stille tocht start om 19.30 uur. In verband met de te verwachten drukte kunnen deelnemers aan de tocht zich vanaf 19.00 uur verzamelen bij de rotonde bij het Eurode Business Center.

Erehaag

Zo’n 200 stoere en mooie auto’s en motoren vormen op de route van de stille tocht een erehaag. De bestuurders van de auto’s en motoren zijn door Gwenda Lankreijer reeds benaderd. Er kunnen geen nieuwe aanmeldingen meer worden aangenomen.

Parkeren

Parkeren is mogelijk bij het Eurode Business Center, Eurode-Park 1, sporthal Rolduc aan de Rolduckerstraat 112, Abdij Rolduc aan de Heyendallaan 82 en de parkeerplaats aan de hoek Honeestraat/Richerstraat.

Actuele informatie

Voor actuele informatie over de stille tocht adviseren wij u om de Facebookpagina van de gemeente Kerkrade in de gaten te houden. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio