6.1 C
De Bilt

Subsidie voor groene gevels Heerlen-Centrum

Voor wie in Heerlen-Centrum groene gevels aan zijn of haar pand wil maken, is er het gevelverbeteringsfonds. Eerder dit jaar werd opgeroepen te komen met ontwerpen voor het verbeteren van historische en beeldbepalende gevels. En met succes: aan dertien gevels is subsidie toegekend waardoor restauraties en flinke verbouwingen van start kunnen. Nu ligt de focus op een groene facelift. Ook (meer) groen geeft een winkel of woning een aangenamere uitstraling waardoor een hele straat opfleurt. Pandeigenaren kunnen van 6 november tot 18 december 2023 een aanvraag indienen.

Facelift door groene gevels

Wethouder centrumontwikkeling Jordy Clemens: “Wie geniet er niet van om in een groene omgeving te wonen, te winkelen, te werken en te studeren? Daarom pakken we de openbare ruimte in Heerlen flink aan; waar mogelijk vervangen we stenen voor bomen, planten en bloemen. Kijk als voorbeeld naar de Promenade waar we van een stenige, kille omgeving nu een sfeervolle groene plek maken. We dagen vastgoedeigenaren uit om mee te denken over groene gevels. Om te komen tot kwalitatief goede ideeën en ontwerpen zodat we de stad samen nog veel groener kunnen maken. Ik kijk erg uit naar de aanvragen.” 

Subsidie aanvragen voor groene gevels

Voor het maken van groene gevels is zo’n €100.000 beschikbaar. Op www.heerlen.nl/gevelverbetering zien pandeigenaren of hun gevel in aanmerking komt, hoe een aanvraag in te dienen, hoe de toekenningsprocedure in zijn werk gaat en welke beoordelingscriteria er zijn. Aan de hand van verschillende criteria stelt een beoordelingscommissie vast welke gevels in aanmerking komen voor de subsidie.

In totaal wordt er via het gevelverbeteringsfonds een subsidie van €632.000 beschikbaar gesteld. Dit bedrag geldt als subsidieplafond voor de totale regeling en is verdeeld over drie oproepen.

Samen maken we de stad

Het aanpakken, verbeteren en herstellen van gevels levert een waardevolle bijdrage aan het verbeteren van de uitstraling van Heerlen-Centrum en maakt onderdeel uit van de totale aanpak om van de stad een leukere en levendigere plek te maken om in te verblijven. Het maakt onderdeel uit van de ambitie ‘Samen maken we het Centrum’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio