5 C
De Bilt

Top 100 Green Destinations ,Meersen staat er in door duurzame inspanningen gemeente

Meerssen – Gemeente Meerssen is een duurzame toeristische trekpleister die internationaal meetelt. Dat blijkt uit de notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’ die Meerssen vandaag officieel kreeg. Meerssen is hiermee één van de duurzaamste gemeentes van Nederland en tevens de enige Limburgse gemeente die dit predicaat verworven heeft. Ook is Meerssen als binnenlandse gemeente in Nederland een uitzondering in de Top 100 – met name kustprovincies stonden tot nu toe in de Top 100.

Green Destinations

De gemeente Meerssen is trots op de ‘duurzame’ notering die verkregen is door de inspanningen van alle samenwerkende partijen. Hierbij werd onder andere de focus gelegd op wat Meerssen uniek maakt als toeristische bestemming met aandacht voor de lokale  geschiedenis, monumenten en het wandel- en fietsnetwerk. De prijs biedt de regio de mogelijkheid in de toekomst meer gasten aan te trekken die op zoek zijn naar een duurzame bestemming.

Meerssen is in meerdere opzichten duurzaam

De gemeente krijgt de notering in de Top 100 van ‘Green Destinations’ onder andere vanwege de continue investering van alle samenwerkende partijen in de kracht en de instandhouding van de zogenaamde DNA thema’s die passen bij Meerssen. In het door Meerssen ingediende bidbook werden genoemd de Basiliek in Meerssen, de ontwikkeling van de aanstaande wijnroute, de internationale Maasfietsroute en de aansluiting op de Sint James Way. Thema’s die de potentie hebben het hele jaar door bezoekers te trekken en dus niet seizoensgebonden zijn.

Toerisme zonder grenzen

Bij al deze toeristische duurzaamheidsambities is grensoverschrijdend samenwerken de rode draad. In absolute zin houdt de gemeente weliswaar op bij de grens, in de praktijk laat de natuur zich niet inkapselen door fictieve scheidslijnen. Daarom blijft samenwerking met de omringende gemeenten in Zuid-Limburg van essentieel belang in de toekomst.

Meerssen basiliek LR Klein min

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio