2.1 C
De Bilt

Vanaf 20 augustus sloop Schinkelkwadrant in Heerlen

Vanaf 20 augustus start de sloop van grote delen in het zogenaamde Schinkelkwadrant, het gebied gelegen tussen de Schinkelstraat, Honigmannstraat, Promenade en Geerstraat.  Over ongeveer acht maanden zal dit blok er totaal anders uitzien. De oude Plu, de kantoorruimtes daarboven en grote delen in het blok Schinkel-Zuid zijn dan gesloopt. Ook het Megapool-gebouw (Honigmannstraat 47) en drie panden in de Schinkelstraat zijn dan weg. Waar nu op de Promenade muren staan,  ontstaat straks ruimte met doorkijk tot aan de Schinkelstraat. Deze ruimte is nodig om later groen aan te leggen en om de nieuwbouw van mooie, hoogwaardige woningen in de binnenstad mogelijk te maken.

Sloop

De herontwikkeling van het Schinkelkwadrant vormt de tweede kern van de ontwikkeling van urban living na het Maankwartier. Leegstaande kantoren en winkelpanden worden hier uit de markt gehaald en gesloopt. Ervoor in de plaats komt een aantrekkelijk woongebied met nieuwe woningen in  een parkachtige setting.  Met de sloop van het Schinkelkwadrant wordt de eerste stap gezet in het veranderen van dit stukje stad in een Central Park.

Werkzaamheden

De sloopwerkzaamheden beginnen aan de Schinkelstraat. Vanaf 20 augustus worden in de Schinkelstraat bouwhekken geplaatst. Vervolgens wordt uit de te slopen panden het asbest verwijderd. Als dit op een veilige manier gebeurd is, wordt met de sloopwerkzaamheden begonnen. Vanuit de kant van de Schinkelstraat gaan de slopers richting de voormalige Plu.

In oktober wordt een hoge houten schutting, met kijkvensters, aan de kant van de Geerstraat en de Promenade geplaatst. Via deze kijkvensters kan iedereen op een veilige manier zien wat in het Schinkelkwadrant gebeurt.

De sloop van het Schinkelkwadrant/de Plu duurt tot ongeveer februari 2019. Mochten er archeologische vondsten worden gedaan, dan kan de sloop langer duren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio