10.2 C
De Bilt
dinsdag, 28 mei 2024

Wethouder Ter Laak krijgt kenner cadeau

Maastricht – Wethouder Ingeborg ter Laak heeft tijdens het VNG-congres in Maastricht een ervaringsdeskundige cadeau gekregen. Samen met Zoetermeerder Raymond Timmermans trekt zij op om zaken in haar portefeuille zorg en welzijn in Zoetermeer praktisch zichtbaar te maken. Acht nieuwe wethouder verspreidt over heel Nederland, die nieuw zijn met deze portefeuille, hebben dit #Kennercadeau gekregen. Timmermans kon door omstandigheden zelf helaas niet bij de feestelijke start aanwezig zijn, maar sprak de wethouder en de aanwezigen via een videoboodschap toe.

Ontmoeten

Kenner Timmermans is 71 jaar oud en heeft sinds 1989 MS, een ongeneeslijke ziekte van het zenuwstelsel. Hij wil graag met de wethouder in gesprek over het VN-Verdrag inzake de rechten van mensen met een beperking. En daarbij in het bijzonder waar het gaat om toegankelijkheid, mobiliteit, regels en procedures. Hij wil wethouder Ter Laak graag laten kennismaken met zijn netwerk van Zoetermeerders met een beperking om hen te ontmoeten en te spreken.

Een kenner helpt

Wethouder Ter Laak ziet uit naar de samenwerking. “Een echte ‘kenner’ helpt onze stad en helpt mij om met eigen ogen te kijken naar de obstakels en samen op zoek te gaan naar goede alternatieven. Ik vind dat de fysieke toegankelijkheid van Zoetermeer op orde moet zijn. Ik wil vooral kijken naar wat mensen wél kunnen en ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zo zelfstandig mogelijk in onze stad kunnen leven.”

Het #Kennercadeau is een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland samen met Ieder(in) en de VNG. Zij borduren voort op de actie #patiëntcadeau, waarbij negen patiënten een jaar lang gekoppeld werden aan een Kamerlid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio