15.7 C
De Bilt

Witte Anjerperk Kerkrade om veteranen te eren

Kerkrade – Met het hijsen van de Veteranenvlag aan het Raadhuis en de opening van een Witte Anjerperk in het Stadspark heeft Kerkrade afgelopen zaterdag 26 juni invulling gegeven aan de Nationale Veteranendag.

Witte Anjerperk

De aanleg van het Witte Anjerperk is een initiatief van de Kerkraadse gemeenteraad dat is uitgevoerd in samenwerking met de Stichting Geüniformeerden Centrum Parkstad (GOC), de Oranjevereniging Kerkrade en het Oranjecomité Eygelshoven. Het perk heeft een prominente plek gekregen in het Stadspark en is voorzien van een informatiebord.

Respect aan veteranen betonen

Wethouder Tim Weijers (openbare ruimte & vastgoed): “Ook op deze wijze betoont Kerkrade respect en waardering aan alle veteranen en geven wij op passende wijze gehoor aan de oproep van het Nationaal Comité Veteranendag. Het Anjerperk is een mooie aanvulling op de huisvesting bij Berenbos en op onze lokale veteranendag zoals de gemeente die beide al enkele jaren faciliteert”.

De witte anjer is het symbool van de Nederlandse veteranen, militairen die hebben gediend onder oorlogsomstandigheden of hebben deelgenomen aan vredesmissies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio