11.8 C
De Bilt
zondag, 22 mei 2022

Buurtschap Leeuwen na 40 jaar weer terug op de bewegwijzering

Leeuwen – Het Reuverse buurtschap Leeuwen is binnenkort weer te zien op de lokale bewegwijzering in de gemeente Beesel. Tot circa 1970 werd Leeuwen afzonderlijk aangeduid, maar de naam verdween om onduidelijke redenen uit het straatbeeld bij het vervangen van de verwijzingsborden.

 Buurtvereniging Liëuwe greep het 100-jarig bestaan van de vereniging aan om een lang gekoesterde wens kenbaar te maken bij het gemeentebestuur: de verwijzing van buurtschap Leeuwen weer terug op de bewegwijzering. De vereniging werd hierbij ondersteund door de Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal.

Jubileumfeest

Op 1 juni bestond de vereniging 100-jaar. Daarmee is het de oudste buurtvereniging in de gemeente Beesel en één van de oudste in de regio. Tijdens het jubileumfeest overhandigde wethouder Ton Reijnders het eerste verwijzingsbord aan de voorzitster van de buurtvereniging: Maria Timmerman. Binnenkort worden de borden geplaatst op de vier toegangswegen van het buurtschap. Voor de bewoners een mooie aanvulling in het streven naar het behoud en de versterking van de eigen identiteit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio