15.6 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Jaar lang gratis Taakie voor sportclubs in Noordkop

Noordkop – De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen geven met budget vanuit de lokale Sportakkoorden gratis jaarabonnementen op Taakie weg. Het is de digitale assistent vrijwilligerszaken die clubs helpt om vrijwilligers aan taken te koppelen. Clubs die gebruik willen maken van het aanbod kunnen zich aanmelden voor de digitale aftrap op maandag 19 april. Tijdens de webinar op deze dag wordt uitgelegd wat Taakie is en hoe je het makkelijk en snel in kunt zetten binnen de sportvereniging.

Taakie

Het aanbod van de te vergeven abonnementen is beperkt en geldt alleen voor sportaanbieders die aangesloten zijn bij een van lokale Sportakkoorden. Nanda Timmerman is verenigingsadviseur bij Team Sportservice: “Het Sportakkoord wil partijen op alle vlakken, zoals zorg en welzijn, onderwijs, sport en het bedrijfsleven aan elkaar koppelen. Doel is een vitalere en gezondere samenleving. Aangesloten partijen kunnen ideeën indienen die ze alleen of samen met een andere partij uitvoeren. Vanuit het Sportakkoord is het mogelijk daar geld voor te krijgen wanneer nodig.”

Match taak en gebruiker

Taakie is een initiatief van Team Sportservice. Nanda Timmerman licht de app toe: “De juiste vrijwilliger voor een taak binnen je club vinden is vaak een klus. Een vervelende uitdaging, want je weet niet altijd precies wie waar goed of bedreven in is. Taakie koppelt je leden aan taken en functies die goed passen bij hun interesses. De gebruiker – dat kan ook een ouder zijn – maakt een vrijwilligersprofiel aan en zo ‘leert’ Taakie de vrijwilliger steeds beter kennen. En zo ‘weet’ Taakie goed welke taken of functies waarschijnlijk een goede match vormen met de gebruiker.”

Simpel, makkelijk en leuk

De digitale assistent maakt vrijwilligers werven niet alleen simpeler en makkelijker, maar ook nog eens leuker, weet de verenigingsadviseur. “Met een paar drukken op de knop maak en verstuur je een taak. Binnen enkele tellen krijg je te zien welke vrijwilligers matchen, waarna je deze personen een persoonlijk Whatsappje stuurt. Vrijwel direct zijn de reacties terug te vinden in het Taakie dashboard! Handig toch?”

Toelichting tijdens webinar

Om Taakie duidelijk toe te lichten, verzorgt Team Sportservice een webinar. Wie in aanmerking wil komen om een jaar lang gratis gebruik te maken van de app, moet zich aanmelden voor de digitale aftrap op maandag 19 april van 19.30 tot 20.30 uur. Zorg ervoor dat je wel ingeschreven staat als partner van het lokale Sportakkoord. Aanmelden voor de gemeente Hollands Kroon kan hier. Voor de gemeente Schagen meld hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio