10.2 C
De Bilt

Kunstijsbaan de Westfries open per 1 oktober

Kunstijsbaan De Westfries opent haar deuren vanaf 1 oktober 2022. Dat is het resultaat van een overleg tussen de gemeente Hoorn en Optisport, de exploitant van de ijsbaan. Het overleg over de opening van de ijsbaan was in het leven geroepen doordat Optisport eerder deze maand een brandbrief naar de gemeente stuurde.

Kunstijsbaan de Westfries

Vanwege de opgelopen energieprijzen dreigde de ijsbaan niet open te kunnen. Nu hebben de partijen onderling toch een oplossing weten te vinden. Omdat het aandeel van de energiekosten zo’n groot onderdeel is van de totale kosten, komt de gemeente komt de exploitant tegemoet. De betaling van de huur wordt tijdelijk uitgesteld, totdat de ontwikkelingen op landelijk niveau ook bekend zijn. De ijsbaan verhoogt de prijzen per 1 oktober met 12 procent.

Samen een oplossing gevonden

Wethouder Dick Bennis: “ik ben er blij dat we samen een oplossing hebben gevonden. De ijsbaan is een publieke sportvoorziening die belangrijk is voor veel mensen in de regio Westfriesland en de provincie Noord-Holland. We scheppen nu wat lucht voor deze onderneming, zonder dat het de Hoornse inwoners wat kost. Omdat de hoge energieprijzen een landelijk fenomeen zijn hopen we dat er snel oplossingen worden aangeboden vanuit het Rijk.” 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio