13.5 C
De Bilt

Werkzaamheden aan Haydnplein van start op maandag 20 juni

Heemskerk – Op maandag 20 juni vanaf 07.00 uur starten de geplande werkzaamheden aan het Haydnplein. Een gedeelte van het parkeerterrein wordt afgesloten voor autoverkeer. We werken in fases, zodat automobilisten kunnen blijven parkeren. Het project ‘Herinrichting Haydnplein’ is te volgen in de BouwApp.

Haydnplein

Om de doorstroom van het verkeer en de verkeersveiligheid te verbeteren, gaan we het plein aanpassen. Er komt 1 toegang van en naar het Haydnplein. Deze in- en uitgang komt ter hoogte van het cafetaria. Dit maakt de verkeerssituatie duidelijker. Borden en markeringen geven voorrang aan. Groenstroken sluiten de andere inritten af. Ook krijgt het plein een vaste rijroute, waardoor het verkeer elkaar niet meer ongewenst tegemoet rijdt.

We maken het plein ook koeler

Het Haydnplein houdt door alle stenen in de zomer veel warmte vast. Hierdoor scoort het plein hoog op de zogenoemde ‘hittestresskaart’. Om de hittestress tegen te gaan, leggen we groenvakken aan op het plein. Deze groenvakken zorgen voor verkoeling en leveren een positieve bijdrage aan de biodiversiteit. Dit maakt het plein leefbaarder en aantrekkelijker. De groenblijvende struiken in de groenvakken zorgen er voor dat het plein het hele jaar door er groen uitziet.

Volg de werkzaamheden via de BouwApp

Bent u benieuwd naar de werkzaamheden? Via de BouwApp houden we u op de hoogte van belangrijke mijlpalen. Zo ziet u precies hoe ver we zijn en wat we al hebben afgerond. Scan de QR-code om de werkzaamheden te volgen. Lukt het scannen niet? Ga dan naar www.debouw.app/projects/herinrichting-haydnplein/updates.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio