4.7 C
De Bilt

De gemeenteraad van Bernheze kiest voor Mark de Man als nieuwe burgemeester

Op donderdag 16 november heeft de gemeenteraad van Bernheze besloten om Mark de Man aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Bernheze.

‘Een enthousiaste aanvoerder voor Bernheze’

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Jesse Jansen, over de keuze voor de geselecteerde kandidaat: “Wij zijn ervan overtuigd dat Mark de Man een enthousiaste aanvoerder voor Bernheze is. Mark is geboren en getogen in onze regio en heeft laten zien dat hij goed kan schakelen op lokale en regionale schaal. We zien bij hem een balans tussen bestuurlijke ervaring en aanstekelijk ambitie. En, hij brengt een flinke dosis humor met zich mee. Wij geloven dat hij als onze burgemeester een positieve bijdrage gaat leveren aan een toekomstbestendig Bernheze”.

Mark de Man
Mark de Man – Foto: Ester Bouwsma Fotografie

Achtergrond en ervaring

Mark de Man is 36 jaar oud. Hij is geboren en getogen in Veghel en woont nu samen met zijn echtgenoot in Súdwest-Fryslân. In die gemeente was hij vier jaar lang wethouder en locoburgemeester. Mark heeft ruime ervaring in de advocatuur en is op dit moment werkzaam als officier van justitie.

Vervolgprocedure

De aanbeveling wordt aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aangeboden. Na onderzoek draagt de minister de kandidaat voor benoeming voor aan de Koning. De Koning benoemt de burgemeester. De benoeming is pas definitief nadat het Koninklijk Besluit is getekend. Na benoeming beëdigt de commissaris van de Koning de burgemeester tijdens een feestelijke raadsvergadering. De beëdiging staat gepland op woensdag 24 januari 2024.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio