10.2 C
De Bilt

Geslaagde inzameling voor Hulphond Nederland door Hooghuis-school De Singel

Oss – Ieder jaar maakt Het Hooghuis De Singel zich hard voor een goed doel. Dit keer kozen de leerlingen Hulphond Nederland. Door verschillende inzamelingsacties te organiseren, haalden ze samen een mooi bedrag van 2.529,70 euro voor het goede doel op.

Nieuwe hulphond voor de stichting

De cheque van 2.529,70 euro werd woensdag 20 juli door de leerlingen overhandigd aan Patricia Reijkers, die deze namens Hulphond Nederland in ontvangst nam. Als stichting zet Hulphond Nederland zich in voor mensen met en fysieke of geestelijke zorgvraag, door hen te ondersteunen met een hulphond en systemische ervaringsgerichte therapie. “Met het bedrag dat opgehaald is kunnen we weer een hond aannemen en de 1-jarige opleiding financieren”, vertelt Patricia enthousiast.

Alles uit de kast

Om het mooie bedrag bij elkaar te krijgen staken de leerlingen en medewerkers de handen flink uit de mouwen. Er werden vogelhuisjes getimmerd, droogboeketten geschikt, en volop kaarten en tassen gemaakt; allemaal voor de verkoop. De school organiseerde zelfs een heuse kledingmarkt, waarvoor de leerlingen kleding inzamelden, uitzochten en weer doorverkochten. Zoals voorgaande jaren ging ook de opbrengst van de schoolkantine volledig in de donatiekist.

Echt onderdeel van de maatschappij

De Singel is een school voor praktijkonderwijs. In echte leersituaties doen de jongeren belangrijke ervaringen op voor hun toekomst. Extra leuk wordt het, wanneer je met die inspanning een prachtige bijdrage levert aan de maatschappij! De leerlingen zijn trots op het resultaat en Patricia besluit: “Hulphond Nederland houdt het komende jaar contact, zodat de leerlingen ook zien wat er met de opbrengst wordt bereikt.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio