14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Meer luiers in gemeente Druten ingezameld dan verwacht

Vanaf 1 november 2021 kunnen inwoners van de gemeente Druten hun luiers en incontinentiemateriaal apart inleveren. Er staan speciale luiercontainers verspreid over de gemeente. Die inzameling is succesvoller dan verwacht. Er is het eerste jaar ongeveer 90 ton ingezameld in plaats van de verwachtte 52 ton.

“Ondanks dat er veel meer luierzakken zijn ingezameld, heeft het niet tot noemenswaardige problemen geleid. Samen met Dar hebben we in het begin goed bekeken hoe de inzameling ging. Als we problemen zagen ontstaan, hebben we die meteen opgelost”, zo zegt wethouder Ronald Thoonen trots.

Ingezamelde luiers

De gemeente is heel blij met deze grote hoeveelheden ingezamelde luiers en incontinentiemateriaal. Van de luiers worden biogas, biogranulaat, kunstmest en herbruikbare plastics gemaakt. Daarnaast levert het recyclen van dit afval een enorme CO₂ besparing op.

Extra container

“We zien dat alle containers in gemeente Druten goed gebruikt worden. De plekken waar de containers staan, is dus goed. De container op de Scharenburg en aan Ooievaarstraat in Druten worden verreweg het meeste gebruikt”, zo legt de wethouder uit. Bij de Scharenburg is al een extra container neergezet. Op advies van Dar plaats de gemeenten Druten later dit jaar een extra container aan de Ooievaarstraat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio