14.7 C
De Bilt

2 leden La Bona Futura uit Albrandswaard ontvangen koninklijke onderscheiding

Albrandswaard – Twee leden van harmonievereniging La Bona Futura in Albrandswaard, Bas van den Engel en Arie Groenenboom, zijn koninklijk onderscheiden. Beiden werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Jolanda de Witte reikte de onderscheidingen uit op 2 maart, tijdens het concert van La Bona Futura in de Dorpskerk aan de Groene Kruisweg.

Bas van den Engel een spil in de vereniging

De 81-jarige Bas van den Engel is sinds 1953 lid van La Bona Futura. Nog steeds is hij aanwezig bij de wekelijkse repetitie op dinsdag. Hij bespeelt de klarinet, maar kan ook overweg met de saxofoon en het slagwerk. Hij was niet alleen muzikant, want hij deed veel meer voor de vereniging. Zo was hij docent voor zijn mede-muzikanten. Daardoor hielp hij het muzikale niveau van de vereniging in stand te houden en zelfs naar een hoger plan te tillen.

Van den Engel was de drijvende kracht achter de oprichting van Boerenkapel De Dors(t)vlegels. Die kapel bracht dankzij alle optredens extra geld in de verenigingskas. Verder was hij actief betrokken bij het ophalen van oud papier en de jaarlijkse oliebollenactie. Ook die activiteiten zorgden ervoor dat de vereniging financieel het hoofd boven water kon houden. De oliebollenactie was bekend in de wijde omgeving.

De opbrengst ging niet alleen naar de clubkas maar ook naar andere goede doelen in de regio. Tenslotte zet de heer Van den Engel zich nog steeds in voor het beheer van het instrumentarium. Met liefde neemt hij defecte instrumenten mee naar huis om die te repareren en weer bespeelbaar te maken.

Arie Groenenboom maakt kilometers voor La Bona Futura

Arie Groenenboom (72) werd in 1961 lid van La Bona Futura, aangemoedigd door zijn vader, die al actief was bij de harmonievereniging. Ook na zijn verhuizing naar Steenbergen, dertig jaar geleden, kon La Bona Futura op de heer Groenenboom rekenen. Als muzikant op de klarinet, maar ook als bestuurslid en voorzitter, en nog steeds als lid van de muziekcommissie. Hij zette zich in voor de werving van fondsen en sponsors, en was mede-organisator van vele concerten. Hij bakte duizenden oliebollen voor de clubkas en was actief bij de boerenkapel.

De heer Groenenboom was nauw betrokken bij de oprichting van het leerlingenorkesten voor de viering van het eeuwfeest van La Bona Futura in 1997.

Eenmaal woonachtig in het Noord-Brabantse Steenbergen bleef de heer Groenenboom musiceren bij La Bona Futura. Daarnaast werd hij lid, lid van het bestuur en voorzitter van de plaatselijke Harmonie Amicitia aldaar.

Sinds maart 2021 is de heer Groenenboom vrijwilliger bij Vrijwilligers in Thuissituatie. Hij ondersteunt mensen bij langer thuis wonen en het bevorderen van hun welzijn, bijvoorbeeld door een goed gesprek, een wandeling maken, regelen van vervoer en kleine klusjes uitvoeren. Ook is de heer Groenenboom sinds 2021 politiek actief in Steenbergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio