14 C
De Bilt

Afscheidsgeschenk oud-burgemeester krijgt plek in stadhuis

Burgemeester Harald Bergmann van de gemeente Schiedam nam woensdag 5 juni een bijzonder cadeau in ontvangst. De familie van oud-burgemeester Versteeg kwam langs om het geschenk te overhandigen, dat deze bij zijn afscheid in 1905 ontving.

Geschenk

Versteeg was burgemeester van Schiedam van 1894 tot 1905. Hij kreeg destijds een speciaal gemaakte tegel aangeboden door de ambtenaren met daarop het stadhuis. De Delfts blauwe tegel met op de achterkant ook nog de namen van de aanbieders krijgt nu een plekje op het oude stadhuis. De kleindochters van de heer Versteeg boden het cadeau persoonlijk aan de gemeente aan, samen met meer familieleden.

thumbnail?sz=w1920&id=1i2nGl 3LlKg6ekj MSVblZgjo Ygku3u
Afscheidsgeschenk oud-burgemeester krijgt plek in stadhuis tegel voorzijde. Foto: gemeente Schiedam

Over het geschenk

De Nieuwe Schiedamse Courant van 2 november 1905 meldt:

“(…) Dinsdag-middag gaf burgemeester Versteeg aan de ambtenaren van de gemeente Schiedam de gelegenheid van hem afscheid te nemen. Daartoe verenigden zich ’s middags ten 4 ure met de ambtenaren ten stadhuize en den gemeente-secretaris o.a. den ontvanger, de commissaris van de politie, de directeur van gemeentewerken en die van de gasfabriek en de drinkwaterleiding en de rector van het gymnasium, die allen door de burgemeester op den meest welwillende wijze werden ontvangen.

thumbnail?sz=w1920&id=1q GmCd9mP2UAHvMwyffBcl6r rFXmkoO
Afscheidsgeschenk oud-burgemeester krijgt plek in stadhuis tegel achterzijde. Foto: gemeente Schiedam

Namens hen allen voerde de commissaris van de politie, de heer J.L.C. Wolfersperger, het woord. Hij bracht dank voor alles wat burgemeester Versteeg voor ambtenaren geweest is en deelde hem mede, dat men als souvenir wenschte aan te bieden, een tegel voorstellende het stadhuis, welke zal worden vervaardigd in de fabriek van de firma ’t Hooft en Labouchére, te Delft, vergezeld van een oorkonde.

De burgemeester, hartelijk dank brengende voor de hem gebrachte hulde en daarbij dankbaar herdenkende den steun die hij steeds van zijn ambtenaren heeft ondervonden, zeide het hem toegezegd aandenken gaarne te zullen aanvaarden als een herinnering aan den aangename tijd hier met de ambtenaren doorgebracht.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio