10.2 C
De Bilt

Bouwplan ‘Hof van Barendrecht’ stap verder

Barendrecht – De gemeente Barendrecht onderzoekt al een aantal jaren de haalbaarheid van het bouwplan ‘Hof van Barendrecht‘ van initiatiefnemer Habeko Vastgoed B.V.. Inmiddels ligt er een nieuw voorstel voor de bouw van 27 koopwoningen. Het gaat om 20 beneden- en bovenwoningen langs de Henry Dunantlaan, zes twee-onder-een-kapwoningen en één vrijstaande woning langs de Van der Meulenstraat.

Bouwplan

De ontwikkeling van dit bouwplan loopt al enkele jaren. Naar aanleiding van de bouwplannen op deze locatie, is er door de omwonenden een werkgroep opgericht. Bij de eerste voorstellen van de initiatiefnemer, hebben zowel de werkgroep als de gemeenteraad hun zorgen geuit. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een nieuw voorstel is gemaakt door de initiatiefnemer. Deze is ook gedeeld met de werkgroep.

Wethouder Van der Linden geeft aan: “Het nieuwe ontwerp past beter in de huidige wijk. En misschien nog wel belangrijker in een tijd van woningnood, er zijn meer koopwoningen in verschillende prijsklassen toegevoegd.”. Het college van B&W besloot daarom op 24 januari 2023 tot verdere uitwerking van dit voorstel. Deze uitwerking houdt in dat er getoetst wordt of het plan voldoet aan beleid, wet- en regelgeving.

Vervolgstappen en besluitvorming

Het voorstel voor de 27 nieuwe woningen in de huidige wijk past niet binnen het huidige bestemmingsplan. Daarom is uiteindelijk een omgevingsvergunning nodig om het bouwplan toe te staan. Voordat de vergunning kan worden verleend moet de gemeenteraad eerst een ‘verklaring van geen bedenkingen’ afgeven. Nadat deze is afgegeven, legt het college een ontwerp- omgevingsvergunning zes weken ter inzage.

Iedereen kan hier, binnen de termijn van zes weken, een reactie, ook wel zienswijze genoemd, op indienen. Ingediende zienswijzen worden samengevat, beoordeeld en beantwoord via de Nota Zienswijze. Hierop kan tijdens de inhoudelijke behandeling in de commissie Ruimte ingesproken worden. Daarna nemen het college en de gemeenteraad een definitief besluit over de omgevingsvergunning.

Planning

Het verkoopproces start pas nadat de vergunning definitief is verleend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio