24.3 C
De Bilt

Capelle presenteert nieuw kindpakket: alle kinderen doen mee

Capelle aan den IJssel – De nieuwe folder “Kindpakket 2024” is er weer. Kinderburgemeester Rayan El Kebir gaf de eerste folder aan Kinderombudsman Stans Goudsmit. Daarin staan veel tips voor ouders met een laag inkomen om hun kinderen gratis of goedkoop mee te laten doen aan activiteiten. Denk aan gratis sport, zwemles, muziekles of de Rotterdampas. Ook staan er spullen in om aan te vragen, zoals een laptop of fiets. Er staan ook dingen in die voor álle kinderen gratis zijn. Zoals de tandarts, boeken lenen bij de bibliotheek en het Vakantiepaspoort. En nog veel meer!

Kindpakket

Deze week krijgen alle ouders en verzorgers van kinderen van 3 tot en met 17 jaar de folder thuis, samen met de folder Jeugdfonds. Wethouder Harriët Westerdijk: “Met de regelingen van het Kindpakket kunnen alle kinderen meedoen. Ook als er thuis minder geld is. Het Jeugdfonds bijvoorbeeld betaalt voor kinderen een sportvereniging, maar ook als ze aan toneel, dans of muziek willen doen. Heerlijk om als kind na schooltijd of in het weekend je even lekker te kunnen uitleven. Samen met leeftijdgenoten nieuwe dingen ontdekken, grenzen verleggen en gewoon leuk bezig zijn!”

Bijna alles kan met het Jeugdfonds!

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan meebetalen voor bijna alle sporten of culturele activiteiten voor het kindpakket. Van voetbal tot taekwon-do en van pianoles tot een schildercursus. Kijk bijvoorbeeld op www.sportiefcapelle.nl/sportaanbiederswww.skvr.nl of www.noesfiolet.nl welke activiteiten uw kind kan doen. Denk ook aan scouting of zwemles bij zwembad Aquapelle. Het maakt ook niet uit of de activiteit in Capelle is. Ook als een kind gaat sporten of zwemmen in bijvoorbeeld Rotterdam, Nieuwerkerk of Krimpen kan het Jeugdfonds betalen.

Aanvragen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt sport, muziek- en dansles voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. En ook aan sportkleding, een instrument of dansschoenen kan het Jeugdfonds meebetalen. Een tussenpersoon behandelt de aanvraag. Op www.capelleaandenijssel.nl/jeugdfonds staat alle informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio