1.4 C
De Bilt

Capels Liefdeslaantje 33 tegels rijker

Capelle aan den IJssel – Er hing vrijdag 23 september liefde in de lucht op Het Oude Laantje, dat in Capelle bekend staat als het Liefdeslaantje. Samen met de aanwezige liefdeskoppels legde Stadbeheer er weer ‘liefdestegels’ bij. Onder toeziend oog van Wethouder Ans Hartnagel werden 17 tegels gelegd. Donderdag 29 september worden nog eens 16 tegels gelegd. Hiermee wordt het Liefdeslaantje gebreid met in totaal 33 tegels met een liefdevolle en persoonlijke boodschap.

Liefdeslaantje

Sinds 2018 staat het pad tussen de ’s-Gravenweg en Abram van Rijckevorselweg bekend als het Liefdeslaantje. Inmiddels is het laantje bestraat met 304 tegels van Capelse liefdeskoppels. De nieuwe tegels werden op feestelijke wijze in aanwezigheid van de liefdesparen gelegd. Wethouder Ans Hartnagel is blij dat er weer zo veel tegels bij liggen: “Te midden van alle crises is liefde het aller belangrijkste. Er voor elkaar zijn en voor elkaar zorgen. Het is altijd weer hartverwarmend om te zien hoe Capellenaren hun liefde uitspreken op zo’n tegel. En die prachtige verhalen over hoe mensen elkaar vinden, vervelen nooit.”

Liefdevolle geschiedenis

Het Oude Laantje, nabij de kruising ’s-Gravenweg/Schenkelse Dreef, is één van de 12 Capelse natuurparels. Het was ooit een laantje naar het Slot van Capelle en werd gebruikt om naar de kerk te gaan. In de loop der jaren veranderde de route en het aanzicht van het laantje. Het wandelpad is volledig vernieuwd tussen april en juni 2018. Het asfalt is vervangen door een meer passende bestrating en zwarte elzen zijn toegevoegd aan beide zijden van het wandelpad, die kenmerkend zijn voor deze omgeving. Het is nu een plek waar de liefdesgeschiedenis van het Oude Laantje herleeft. In de bestrating van het wandelpad worden liefdestegels van Capelse liefdeskoppels gelegd met persoonlijke boodschappen.

Tegels liggen klaar
Tegels liggen klaar – Foto: Jan Kok

Een eigen liefdestegel

Capellenaren kunnen een eigen liefdestegel bestellen. Iedere tegel vertelt een verhaal met een bijzondere herinnering voor stellen, families en vrienden. Jaarlijks wordt het Oude Laantje op Valentijnsdag en in september met de liefdestegels bestraat. Capelse echtparen die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn, ontvangen een tegel cadeau van de gemeente Capelle aan den IJssel.

Kijk voor meer informatie op www.capellebouwtaandestad.nl/oudelaantje

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio