9.8 C
De Bilt

Gratis Fietsreparatiedagen na startschot Wethouder Maarten Struijvenberg

Capelle aan den IJssel – Wethouder Maarten Struijvenberg was gisteren aanwezig bij de aftrap van de Fietsreparatiedagen in Capelle. Tot en met eind november kunnen Capellenaren bij de fietsreparatiebus van ‘De fietsen van Capelle’ op verschillende plekken in Capelle terecht om gratis hun fiets te laten repareren. Alleen eventuele materiaalkosten moeten worden betaald.

Schollevaar

De bus stond gisteren in Schollevaar. Op donderdag 4 november staat deze in Schenkel, op donderdag 11 november in Oostgaarde en Middelwatering, op donderdag 18 november in Capelle West en op donderdag 25 november in Fascinatio.

Fietsreparatiebus

Schollevaar was de eerste wijk waar de fietsreparatiebus stond. Op het Stationsplein maakten direct een aantal Capellenaren van de gelegenheid gebruik om hun fiets te laten nakijken. Ook wethouder Maarten Struijvenberg van Verkeer en Vervoer nam een kijkje en was enthousiast over het initiatief: “Als gemeente hebben we dit samen met De Verkeersonderneming kunnen opzetten. Hiermee willen we Capellenaren stimuleren om vaker en veiliger de fiets te gebruiken. Oude of kapotte fietsen die nu nog in de schuur staan krijgen zo weer een tweede leven en worden weer gebruikt.”

De Verkeersonderneming

De Fietsreparatiedagen worden georganiseerd in samenwerking met De Verkeersonderneming. Het (her)gebruik van de fiets in de regio wordt ermee gestimuleerd. De komende weken is de bus elke donderdag in een andere wijk in Capelle te vinden. Kijk voor meer informatie op www.capelleaandenijssel.nl/fiets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio