1.7 C
De Bilt

Geslaagde burendag 2022 bij het Reviusrondeel

Jongerencoach Cedric Krolis van Welzijn Capelle heeft samen met betrokken bewoners een burendag opgezet om bewoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen. Er werden ook twee aanwinsten in de wijk gepresenteerd tijdens deze burendag namelijk de nieuwe Pingpongtafel en het nieuwe bord voor het ontmoetingscentrum ‘De Knik’.

Activiteiten

Buurtmoeders en bewoners Ilvarette en Lisa van het KAT (kinderactiviteitenteam) deden er dan ook alles aan om het tot een geslaagde dag te maken en zoveel mogelijk bewoners zich welkom te laten voelen. Onder de feestelijke versiering konden kinderen zich vermaken op een springkussen, meedoen aan een workshop haarvlechten van buurtmoeder Emy of samen met hun ouders en buren genieten van een lekkere hamburger. Ondanks de regen, spraken buurtbewoners na afloop van een feestje!

Naambord De Knik onthuld tijdens Burendag

Jongerenwerk Capelle (JWC) heeft er samen met Havensteder, het Wijkoverlegplatform Middelwatering en de stadsmarinier voor gezorgd dat het wijkontmoetingscentrum van het Reviusrondeel een officieel naambord heeft gekregen. De bewoners noemen het wijkontmoetingscentrum ‘De Knik’ en nu prijkt deze naam ook aan de gevel. De aanwezige ‘Knikkers’, zoals de jongeren van het ontmoetingscentrum zichzelf noemen, hebben tijdens de burendag ook met veel enthousiasme de nieuwe Pingpongtafel in gebruik genomen.   

Op naar volgend jaar

Cedric Krolis is enthousiast: “Dankzij de geslaagde dag, kijken we nu alweer uit naar volgend jaar. Dit is pas het begin! Er zullen nog veel meer initiatieven volgen om de leefbaarheid en sociale cohesie in de wijk te vergroten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio