20 C
De Bilt

Gratis Tegeltaxi voor gewipte tegels NK Tegelwippen 2024 in Vlaardingen

De tegels in de tuin vervangen voor groen? De gemeente Vlaardingen maakt het bewoners nu gemakkelijker met een nieuw initiatief: de Tegeltaxi. Zo hoeven bewoners niet zelf hun tuinbestrating af te voeren. De taxi is een onderdeel van de inzet van de gemeente om tijdens het NK Tegelwippen tuineigenaren te enthousiasmeren voor een groenere tuin en zo de stad weer een stukje groener te maken.

De Tegeltaxi is een gratis ophaalservice voor tuinbestrating. Vandaag (dinsdag 21 mei) is de proefrit langs de eerste adressen. De overige keren rijdt de Tegeltaxi op de maandagen: 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september en 7 oktober.

Aanmelden voor Tegeltaxi

Bewoners kunnen hun bestrating aanmelden voor de taxi via een aanmeldformulier op www.vlaardingen.nl/tegeltaxi. Bij de aanmelding moet een foto toegevoegd worden van de te wippen of gewipte tegels én de mail met de bevestiging van www.NK-tegelwippen.nl dat de tegels aangemeld zijn voor het NK Tegelwippen.

Niet wachten?

Bewoners die niet willen wachten op een ophaaldag kunnen hun tegels ook zelf gratis inleveren bij de Milieustraat (Kreekweg 76). Ook daarbij is het nodig om de e-mail met het aanmeldbewijs van het NK Tegelwippen te tonen.

Hergebruik 

Wie niet alleen groene vingers heeft, maar ook een beetje handig is, hoeft de bestrating niet weg te brengen. Tegels en klinkers kunnen ook bouwstenen zijn voor creatief hergebruik. Maak er bijvoorbeeld een tafeltje, bloembak, bankje of insectenhotel van. Tegels die naar de Tegeltaxi of de Milieustraat gaan, worden overigens ook gerecycled. 

Voordelen

Door de eigen tuin te vergroenen leveren bewoners niet alleen een bijdrage aan een groener Vlaardingen. Ze genieten ook van de voordelen die meer groen met zich meebrengt; zoals verkoeling tijdens warme zomermaanden en het verminderen van wateroverlast bij hevige regenbuien.

Voor meer informatie en het aanmelden voor de taxi, bezoek www.vlaardingen.nl/tegeltaxi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio