5 C
De Bilt

Niemand heeft dezelfde kleur: huidskleurpotloden voor alle Vlaardingse basisscholen

“Juf, mijn huidskleur zit er niet bij!” Juf Anne-Miek van IKC De Wereldwijzer zocht met haar leerling uit groep 4 mee en inderdaad: het standaard roze potlood kwam niet in de buurt van zijn eigen huidskleur. De Sjaak Foundation kwam in gesprek met Anne-Miek en zag een kans. In Vlaardingen is de diversiteit van inwoners, net als in de rest van Nederland, groot. Dat zie je ook terug op school. Tijd voor actie met als resultaat dat op donderdagmiddag 19 mei wethouder Jacky Silos het eerste setje huidskleurpotloden overhandigd kreeg uit handen van juf Anne-Miek. Vlaardingen is hiermee de eerste gemeente in Nederland die al haar basisscholen voorziet van deze potloden.

Huidskleurpotloden om begrip voor diversiteit te kweken

De kleurpotlodensets in diverse tinten zijn een creatief middel om de diversiteit op scholen te omarmen en op school over discriminatie en racisme te praten. Dat is belangrijk, ook op jonge leeftijd. Huidskleur in al zijn varianten bespreekbaar maken en zo de eigenheid en identiteit erkennen van elk kind. Juist in een tijd waarin het zeker op school belangrijk is over onderwerpen als discriminatie en racisme te praten. Vlaardingen kent 150 nationaliteiten en dat zie je natuurlijk ook terug op elke school.

Juf Anne-Miek en de Sjaak Foundation kregen financiële ondersteuning van Hoogerwerf for Office, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., SIKO en de gemeente Vlaardingen. Alle basisschoolklassen van Vlaardingen zullen de komende tijd een setje kleurpotloden ontvangen.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio