20.3 C
De Bilt

ImpactSquad: waar Capelse jongeren zichzelf leren zijn

ImpactSquad is een project voor Capelse leerlingen uit groep 8 van het regulier- en speciaal onderwijs. Hierin werken ze samen met begeleiders aan weerbaarheid, sociale mediawijsheid en burgerschap. Het project legt de verbinding tussen straat, thuis en school.  ‘Ik kan nu veel beter mijn grenzen aangeven en herkennen wanneer ik boos word. En ik heb nieuwe vrienden gemaakt!’ vertelt een jongere die eerder meedeed aan ImpactSquad.

ImpactSquad

Jongeren gaan 21 weken aan de slag om het beste uit zichzelf te halen. De begeleiders praten mét hen in plaats van óver hen. Hier draait het om groeien, de juiste keuzes maken, ze laten beseffen wat zij waard zijn, en ze een positieve mindset meegeven. ‘Eerst nadenken, geduldig zijn, niet overal op reageren. En praten met iemand die je vertrouwt. Dat heb ik geleerd bij Impact Squad,’ vertelt een andere deelnemer.

Aansluiting op leefwereld jongeren

De lessen starten als de jongeren in groep 8 zitten en lopen door als zij de overstap hebben gemaakt naar het voortgezet onderwijs. Er is ruimte voor plezier, maar er wordt ook veel gepraat, geoefend en ook gesport. In de avond staat er een maaltijd klaar en eet de groep met elkaar.

Experts op het gebied van bovengenoemde thema’s begeleiden de jongeren en sluiten aan op hun leefwereld. Ze kunnen er in hun eigen leven meteen mee aan de slag. Twee trainers sluiten elke les af met een kickboksles. Zij brengen zo discipline en eigen waardevolle ervaringen over op de jongeren.

Inspanning wordt beloond

ImpactSquad geeft op een leuke en leerzame manier handvatten mee om jongeren weerbaarder te maken bij uitdagingen die ze tegenkomen. Op straat, school én online. Aan het eind ontvangen de jongeren een certificaat en een leuke verrassing, met een feestelijke afsluiting. Ook voor ouders of verzorgers.

Aanmelden en kosten

Deelname is gratis. Start: vrijdag 10 maart, 17.30 – 19.45 uur. ImpactSquad vindt elke vrijdag plaats, behalve in de schoolvakanties. Locatie: Buurtcentrum De Fluiter, Wiekslag 3. Aanmelden via Keven Neel, jongerencoach Welzijn Capelle: k.neel@welzijncapelle.nu of 06 – 27 05 02 58. Bij hem kun je ook terecht voor vragen en meer informatie over ImpactSquad. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio