10.1 C
De Bilt

Jeugdfonds, nog meer kinderen kunnen meedoen in Capelle!

Het college van burgemeester en wethouders heeft de inkomensgrens voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur verhoogd voor 2023 en 2024. Die inkomensgrens gaat van 120% van het minimum inkomen naar 130%. Daardoor kunnen meer ouders een bijdrage voor hun kinderen aanvragen. Ook gaat het bedrag dat het Jeugdfonds betaalt voor zwemles omhoog. Dit was € 450 voor 2 jaar voor zwemdiploma A. Vanaf 1 januari wordt dat € 900 voor diploma A en B.

Wethouder Harriët Westerdijk: “Veel mensen hebben nu zorgen om de hoge kosten van boodschappen en energie. We willen voorkomen dat kinderen uit gebrek aan geld straks niet meer kunnen sporten of muziek maken. Door de hogere inkomensgrens zorgen we ervoor dat kinderen kunnen doorgaan met hun hobby.”

Hoger inkomen

Vanaf januari 2023 kunnen ouders een aanvraag doen met een netto inkomen per maand (zonder vakantiegeld) tot € 1.894 als alleenstaande ouder en tot € 2.109 als ze getrouwd zijn of samenwonen. Ook ouders met een hoger inkomen die een schuldregeling hebben, kunnen een aanvraag doen.

Bijna alles kan!

Het Jeugdfonds Sport en Cultuur kan meebetalen voor bijna alle sporten of culturele activiteiten. Van voetbal tot taekwon-do en van pianoles tot een schildercursus. Kijk bijvoorbeeld op www.sportiefcapelle.nl/sportaanbiederswww.skvr.nl of www.noesfiolet.nl welke activiteiten uw kind kan doen. Denk ook aan scouting of zwemles bij zwembad Aquapelle. Het maakt ook niet uit of de activiteit in Capelle is. Ook als een kind lid wordt van een club in bijvoorbeeld Rotterdam, Nieuwerkerk of Krimpen kan het Jeugdfonds betalen.

Aanvragen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt tot € 225 voor sport en € 450 voor muziek en dansles voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Een tussenpersoon behandelt de aanvraag. Op www.capelleaandenijssel.nl/jeugdfonds staat alle informatie over de voorwaarden en hoe je een aanvraag doet.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio