10.8 C
De Bilt

Aanmelding Koninklijke onderscheiding Schiedam in 2023: indienen vóór 3 juli 2022!

Iedereen kan in aanmerking worden gebracht voor een Koninklijke onderscheiding op grond van zijn of haar bijzondere inzet voor de maatschappij. In Schiedam zijn honderden vrijwilligers actief. Vrijwilligers, bijvoorbeeld bestuursleden of de onderhoudsploeg van een vereniging, iemand die vaak goede doelen acties organiseert of die actief is voor ouderen, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Dat geldt ook voor mensen die in hun betaalde werk een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd.

Koninklijke onderscheiding

Wilt u iemand in aanmerking laten komen voor een Koninklijke onderscheiding? Dat kan! Omdat aan de aanvraag van een onderscheiding een lange procedure verbonden is, moet een dergelijke aanvraag ten behoeve van de volgende Algemene decoratiegelegenheid (‘Lintjesregen’) op 26 april 2023 vóór 3 juli 2022 bij de burgemeester zijn ingediend.

Digitale aanvraag

Op www.lintjes.nl kan een digitale aanvraag worden gedaan, zodat deze direct aan alle regels voldoet. Iemand moet zich bijvoorbeeld een groot aantal jaren hebben ingezet. Ook zijn er meerdere ondersteuners van de aanvraag nodig. Zoals al uit de benaming blijkt, worden Koninklijke onderscheidingen toegekend door Zijne Majesteit de Koning. Heeft u aanvullende vragen of wilt u meer informatie dan kunt u terecht bij het kabinet van de burgemeester via het e-mailadres kabinet@schiedam.nl of via telefoonnummer 14 010.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio