14.5 C
De Bilt

Opening Voedselbos Valckesteyn in Albrandswaard

Op vrijdag 5 april openden burgemeester Jolanda de Witte en kinder- burgemeester Paulina Calisaya het Voedselbos Valckesteyn. De Stichting Voedselbos Valckesteyn wil met het ontwikkelen van het bos bijdragen aan kennis over voedselproductie en biodiversiteit in Albrandswaard. In het Voedselbos houdt de natuur zichzelf in stand. De soorten bomen en struiken die hier groeien kunnen gegeten worden. Het bos blijft voor iedereen toegankelijk. Bij de opening was de hele schoolklas van de kinderburgemeester aanwezig.

Burgemeester Jolanda de Witte: “Ik ben benieuwd naar de ontwikkeling van het Voedselbos. Uiteindelijk moet alle inzet leiden tot een plek waar het hele jaar geoogst kan worden: Fruit, noten, zaden, groenten, eetbare bloemen en honing. En het is ook nog een mooie plek om in te wandelen en van de natuur te genieten!”

Initiatief Staatsbosbeheer

Op initiatief van Staatsbosbeheer is in de zomer van 2023 de Stichting Voedselbos Valckesteyn opgericht, met het doel om bij het opknappen en herinrichten van het Valckesteynse Bos ook een Voedselbos in te richten. Het bestuur van de stichting heeft met professionele hulp nagedacht over de inrichting van het voedselbos. Daarna is samen met Staatsbosbeheer en vrijwilligers gestart met het inrichten van het voedselbos, door onder andere te snoeien en bomen en struiken te planten.  Bij het beheren van het bos worden geen bestrijdingsmiddelen of mest gebruikt.

Het bestuur van de Stichting Voedselbos Valckesteyn bestaat uit Judith Stivaktas, Carla Oosterheert, Linda Hofstra, Frits Weijschede en kernteamlid Annelien Polak. Zij werken nauw samen met een groep vrijwilligers aan de ontwikkeling van het

Voedselbos Valckesteyn

Het bos blijft open en toegankelijk voor iedereen. Met een hek aan de rand van het Voedselbos wordt de grens ten opzichte van het Valckesteynse Bos aangeduid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio