15.7 C
De Bilt

Samen sterk tegen corona in gemeente Albrandswaard

AlbrandswaardBurgemeester en wethouders van Albrandswaard hebben op 5 oktober de aftrap gegeven van een speciale communicatiecampagne over de maatregelen tegen corona. Het doel is om inwoners extra te attenderen op de coronamaatregelen. ” Samen maken we ons in Albrandswaard sterk tegen corona. We hebben eerder laten zien dat we dit kunnen en ook de komende periode slaan we de handen ineen.” Aldus burgemeester Jolanda de Witte.

Straatstickers en borden in Albrandswaard

Onderdeel van de campagne is dat op plekken waar veel mensen komen straatstickers en driehoeksborden worden geplaatst. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de coronamaatregelen. Ondernemers en verenigingen in de gemeente kunnen ook gebruik maken van de campagne en posters aanvragen. Op plekken waar fietsen kunnen worden gestald kun je verrast worden met een zadelhoesje waarop de maatregelen kort opgesomd staan.

20201005 kick off corona buitencampagne burgemeester overhandigt eerste poster aan Petra de Roode
kick off corona buitencampagne burgemeester overhandigt eerste poster aan Petra de Roode

Daarnaast stelt de gemeente mondkapjes beschikbaar bij het gemeentehuis, zodat het voor iedereen gemakkelijk wordt om het dringende advies op te volgen een mondkapje te dragen. Informatie over de maatregelen was al te vinden op de gemeentepagina in De Schakel en via de website en social media van de gemeente. Burgemeester Jolanda de Witte: “Dat blijven we ook zeker doen. Met de lokale uitstraling van deze campagne, die zowel op drukke plekken in de buitenruimte als op social media zichtbaar is, hopen we nog meer mensen te bereiken en het volgen van de maatregelen nog gemakkelijker te maken in het dagelijks leven.”

Zelf geven de burgemeester en wethouders het goede voorbeeld tegen de verspreiding van het coronavirus door mondkapjes te dragen tijdens de kick-off van de campagne. “We raden het dragen van mondkapjes dringend aan op een publieke plek.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio