15.5 C
De Bilt

Topzeiler Pim van Vugt verrast met oeuvreprijs

Wethouder Bart Bikkers heeft dinsdag 22 maart topzeiler Pim van Vugt verrast met de Flip Vethaaktrofee 2021. Deze sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers wordt dit jaar drie keer uitgereikt. Pim van Vugt werd als tweede verrast. Hij kreeg de Flip Vethaaktrofee voor zijn sportloopbaan tot nu toe.

Pim van Vugt

In 2021 deed Pim van Vugt mee aan de Olympische Spelen in Tokio in de 49er klasse. In deze categorie was hij samen met zijn teamgenoot Bart Lambriex de eerste Nederlander ooit in deze zeilklasse. Het duo Lambriex-van Vugt wist zich te plaatsen voor de medalrace waar zij een knappe 6e plaats behaalden. Vanwege deze prestatie is Pim van Vugt door meerdere Vlaardingers genomineerd voor de Flip Vethaaktrofee 2021.

Flip Vethaaktrofee

In 2018 en 2020 ontving Pim van Vugt al een Flip Vethaaktrofee in de categorieën topsport en buitenlandse prestatie voor het behalen van de wereldtitel in de RS500 klasse en het kwalificeren voor de Olympische Spelen. Vanwege zijn imposante lijst met sportprestaties en verschillende nationale en internationale prijzen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om Pim van Vugt een oeuvreprijs voor zijn sportloopbaan tot nu toe te geven. Wethouder Bart Bikkers: “Wij hopen vanzelfsprekend dat Pim nog meer prestaties in de zeilsport gaat behalen. Hij is in de bloei van zijn zeilcarrière en heeft nu al zoveel bereikt. Dat vinden wij indrukwekkend en dit eerbetoon waard.”

Actieve sporters in Vlaardingen

Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen. De gemeente zet sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje. De trofee is in opdracht van de gemeente Vlaardingen ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

Over Flip Vethaak

Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Gedurende de Tweede Wereldoorlog werd hij tewerkgesteld in Duitsland. Na de capitulatie is Flip Vethaak met een neef vanuit Berlijn terug naar Vlaardingen gefietst.

Binnenkort nog een sportkampioen in het zonnetje

Na het huldigen van paardrijdster Louis Hoek en topzeiler Pim van Vugt volgt nog een verrassingsbezoek voor een huldiging in de categorie topsport.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio