16.2 C
De Bilt

Ont-Tegel Tour: Gemeente Raalte trapt NK Tegelwippen 2024 af

In de strijd om Nederland groener te maken rijdt op zaterdag 23 maart de Ont-Tegel Tour door de 9 kernen van de gemeente Raalte. Op deze dag kunnen inwoners kosteloos hun tuintegels omruilen voor een gratis plantje. De Ont-Tegel Tour is een actie opgezet door gemeente Raalte, SallandWonen en de Tuincoaches Regio Raalte. Hiermee trappen zij gezamenlijk de start van het NK Tegelwippen 2024 af.

Schema van de Ont-Tegel Tour

10:00 – 11:00 uurLaag-Zuthem Het Veldje aan de ZunnebeltRaalte Basisschool Oostenwind aan de MonumentstraatNieuw-Heeten Speeltuin aan de Bromhaar
12:00 – 13:00 uurLierderholthuis Speeltuin aan de KerkslagenMariënheem Speeltuin aan de WildbaanHeeten Speeltuin aan de Lange Slag
14:00 – 15:00 uurHeino Speeltuin aan de HarrebrinkLuttenberg Speeltuin aan De HaverkampBroekland Speeltuin aan de Vorsterhof

Wethouder Breun Breunissen

‘Het vergroenen van onze gemeente is een belangrijke taak waar wij, samen met alle inwoners, verantwoordelijk voor zijn. Een groene omgeving heeft vele voordelen voor mens, dier en natuur en helpt ons meebewegen met de veranderingen in het klimaat. De Ont-Tegel Tour is een mooi voorbeeld van hoe we hier ons steentje aan bijdragen, of in dit geval afdragen’.

De actiedag

Naast het gratis omruilen van tuintegels voor gratis plantjes, lopen er ook enthousiaste tuincoaches rond in de straten. Zij zijn er voor inwoners die vragen hebben of advies willen over vergroenen. De actiedag staat ook in het teken van ontmoeten. Buren kunnen elkaar helpen in de tuin en samen de tegels inleveren.

NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen is dit jaar van 21 maart t/m 31 oktober 2024. Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in zijn eigen voor-, achter-, of geveltuin. Heb je tegels gewipt? Meld deze dan aan via www.nktegelwippen.nl. De afgelopen jaren heeft gemeente Raalte jaarlijks meer dan 20.000 tegels opgehaald voor het NK Tegelwippen. Dit jaar hopen ze natuurlijk kampioen te worden in hun klassement.

Klimaatsubsidie

Met kleine aanpassingen kan iedereen een steentje bijdragen aan een groenere gemeente die beter voorbereid is op het veranderende klimaat. Om inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen te ondersteunen en stimuleren om te vergroenen en te verduurzamen, stelt de gemeente Raalte een klimaatsubsidie beschikbaar. Hierover is meer te lezen op www.raalte.nl/klimaatsubsidie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio