7.2 C
De Bilt

100e openbare laadpaal in Enschede is een feit

Enschede – Het aantal openbare laadpalen in de gemeente Enschede groeit gestaag. Inmiddels is de 100e openbare laadpaal in de gemeente Enschede een feit. Een mooi moment om bij stil te staan. Voor wethouder Jurgen van Houdt aanleiding om met een bloemetje langs te gaan bij de aanvragers van de 100e laadpaal, familie Van Til.

De gemeente Enschede heeft als doel heeft om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Daarom is de afgelopen tijd geïnvesteerd in duurzame mobiliteit. Elektrisch rijden heeft de toekomst. Om daarop voorbereid te zijn is het van belang om de openbare laadvoorzieningen voor elektrische auto’s in de stad verder te faciliteren.

Plankaart met huidige en toekomstige laadpalen

Gestreefd wordt om in Enschede tot 2021 zo’n 230 laadpalen in de openbare ruimte te plaatsen. Zoals het er nu naar uit ziet gaat het gaat zeker de goede kant op. Op de plankaart zijn in Enschede alle huidige en toekomstige laadpalen in de openbare ruimte te zien. Jurgen van Houdt: “Elektrisch rijden wint steeds meer aan populariteit. We zien dat ook terug in het aantal aanvragen om een openbare laadpaal. Op dit moment hebben we nog zo’n 30 aanvragen in behandeling. Het is goed om te zien dat steeds meer bedrijven, forenzen en inwoners zich van de CO2- uitstoot bewust zijn en overschakelen op duurzaam vervoer. Zo zorgen we samen voor een beter en schoon milieu.”

Toekomstige generaties

Ook voor toekomstige generaties is het belangrijk dat we nu maatregelen nemen om de uitstoot van CO2 te verminderen. De gemeente beschikt inmiddels over een duurzaam wagenpark. In totaal rijden er zo’n 50 duurzame auto’s van de gemeente. Ook zet de gemeente Enschede in op nieuwe duurzame middelen van (nieuwe vormen van) openbaar vervoer en wordt het gebruik van de fiets gestimuleerd door het aanleggen en verbeteren van fietsroutes, waardoor de stad ook voor de elektrische auto bereikbaar blijft.

Openbare laadpaal aanvragen

Inwoners en bedrijven zonder eigen oprit of parkeerterrein en ook forensen kunnen online een openbare laadpaal in de gemeente Enschede aanvragen. De hele procedure van aanvraag tot plaatsing duurt ongeveer 15 weken. Het aanvragen en plaatsen van een laadpaal is gratis voor de aanvrager. Meer informatie over openbare laadpalen in de gemeente Enschede is te vinden op: www.enschede.nl/laadpalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio